26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni çatlağın adı: FETÖ şüphelilerine destek

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni çatlağın adı FETÖ şüphelilerine destek. chp genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'da FETÖ üyeliğinden tutuklanan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ı alkışlatması CHP'yi karıştırdı. CHP'li bazı vekiller Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Star.com6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da yine şaşırtmadı darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan iki şüpheli, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ı meydanda alkışlattı. Bu davranış CHP içinde tepki çekti.

Üstelik bu sözlerin söylendiği ilin milletvekillerinden biri, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen "onlar gazeteci oldukları için içeride değiller" dedi.

"Hepimiz genel başkanın konuşmasıyla ilgili önerilerde bulunduk miting öncesi. Benim miting esnasında bu durumdan haberim oldu. Ben kendi adıma Nazlı Ilıcak'ın, Altan kardeşlerin sadece gazetecilikten dolayı orada olduklarına emin değilim. Genel başkan gazeteci olarak söyletti ama hepimiz orada gazeteci kimliği ile orada olmadıklarını biliyoruz. Ben kendi adıma alkışlamam"  

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ irtibatlı olduğu iddia edilen kişileri alkışlatmasını eleştirdi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da tepkiliydi. "CHP artık krizleri yönetemiyor" dedi.

"Ilıcak, Altan, Bulaç'ın isimlerini adana mitinginde hangi mantıkla okuyup, kitleye alkışlatmaya çalışıyorsunuz? Benim için artık bardağı taşıran son damlaydı. Artık CHP, oraya buraya savrulan, hiçbir konuda net duruşu olmayan, hiçbir krizi yönetemeyen bir duruma geldi."

CHP içinde en çok sorulan sorulardan biri "Kılıçdaroğlu neden FETÖ şüphelilerine sahip çıkıyor?"