11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askeri çözüm mümkün değil diyenler Suriye'den askerlerini çeksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ve Putin'in 'Suriye krizi için askeri çözüm mümkün değil' ifadelerine cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ABD'nin 13, Rusya'nın 5 üssü var. Askeri çözüm mümkün değil diyenler askerlerini çeksin' dedi.

İHA13 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. 
 
Bir basın mensubunun "ABD Başkanı Trump ile Putin Vietnem'da Suriye Krizi ile ilgili "Askeri çözüm mümkün değil konusunda hem fikiriz" dediler bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bu ifadeleri anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Askeri çözüm mümkün değil deniyor. Öbür tarafta  merkezi yönetiminin şu ana kadar askeri yöntemlerle bir milyona ulaştı. Bu nasıl oluyor bu iş .Askeri çözüm çözüm söz konusu değilse o zaman çeksinler askerlerini. Orada Türkiye'nin askerleri yok ki onların askerleri var. Çeksinler askerlerini siyasi yönteme başvursunlar. Hep birlikte  orada seçime gitmenin yolları aransın. Bu yönteme başvuruldu mu ? dünyayı aldatma yöntemlerine gitmeyelim. Bu bölgeyi eni tanıyan biziz. 15 yıldır bu bölgede olanı biteni en ideal şekilde bilen biziz. Yedi yıllık Suriye olayı , 15 yılı biraz da aştı  Irak olayı. Biz Amerika'nın Irak'a girmesini istememiştik. Diplomatik yollarla çözelim  dedik. Obama'nın gelişinden önce bir şey söylediler. "Irak'ta durmayacağız. Irak'ı tamamen boşaltacağız" dediler. Boşalttılar mı? hayır. Şu anda Irak'ta  hala var mı var. Yani dünya ahmak değil bazı gerçekler farklı söyleniyor ama uygulaması farklı oluyor.  Amerika'nın  Suriye'nin kuzeyinde beş üssü var hava üssü. Rakka'ya hava üssü hazırlıyorlar altı. Sekiz tane ayrıca üssü var. Ne yaptı 13. Rusya'nın beş tane var. Bunlar ortada bu gerçekleri nereye koyacağız. Sadece Amerikanın Suriye'ye zırhlı taşıyıcı  olarak 3500'ü aşkın tırlarla getirdiği silahlar var. Askeri yöntem değilse bunlar ne kime geliyor bunlar. Ya PYD, YPG'ye geliyor, ya da Amerika'nın  kendi üslerine geliyor. Bütün bu gerçekler ortadayken Vietnam'dan böyle ses geliyor. Kusura bakmasınlar anlatıldığı gibi değil" dedi.