8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bahçeli'ye konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ben dünkü konuşmasından dolayı sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum' dedi.

19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar, istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir ülke olabileceğini biliyordu. Bu yüzden 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz. Dün YÖK toplatısında şunu dedim: Tarihimi yavrularımıza iyi anlatalım. Bize hep yalan söyleyen tarihi anlattılar.

"MİSAK-I MİLLİ SİZİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?"

 

 
Son zamanlarda gündemdeki önce Lozan ardından Misak-ı Milli konusu, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin ifadesidir. Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi...

 

Bazıları rahatsız oluyor. 'Partimin kurucusu Lozan'da imza atmış, bu doğrudur' diye birşey olamaz.

Tektipçi bir insa değil sorgulayan arayan gençlik istiyoruz. Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin.

Ardından Misak-ı Milli. Masada kaybettik. Misak-ı Milli niye rahatsız ediyor? Mısak-ı Milli batıdan doğuya nasıl başlıyor? Burada bu milletin geçmişi yok mu? bunun için bunu da öğrenelim. Dün neydi, bugün ne? Bunu birileri anlamak istemiyor. Anlayanlar var, hamdolsun.

 

 
"SAYIN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

Ben dünkü konuşmasından dolayı sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerin maddi ve manei derin yaralar açtı.

1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı'na girerken hedef Misak-ı Milli'ye sahip çıkmaktı hedef. Döenmin şartları nedeniyle dönemin şartları diye göstermek isteyenler olabilir. Bu bir yere kadar anlaşılabilir. 

 

 
"ARTIK SORUNLARIN ÜZERİNE BİZ GİDECEĞİZ"

 

Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz.

Bölücü örgütüne destek veren, imkan sağlayan kim varsa hepsinin de kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup yok etmeden, nereye gideceklerse gitsinler, bu kadar açık söylüyorum. Aynı şekilde yurt dışında üslendiği yerlerde rahat nefes alabildikleri tek günleri olmayacak.

 

 
"YA İMHA OLACAKLAR YA DA DEFOLUP GİDECEKLER"

 

FETÖ ile mücadele ediyoruz, bu ihanet çetesinin kamudaki, sivil toplum kuruluşları içindeki, iş dünyasındaki tüm elemanlarını adım adım takip ediyoruz. Bu ülkede artık kimsenin yaptığı ihanet, yanına kar kalmayacak. Hiçbir terör örgütünü, hiçbir teröristi biz bu topraklarda barındırmayacağız. Ya imha olacaklar, ya teslim olacaklar ya da defolup gidecekler.

"EY IRAK YÖNETİMİ SENİ RAHATLATAN TÜRKİYE DEĞİL Mİ?"

Türkiye'nin Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriye'deki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, olup bitenleri seyretsin, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin.

Ey Irak yönetimi, bu 300 bin Iraklıya kapısını açarak, seni rahatlatan Türkiye değil mi? Başkaları yapmadı bunu, biz yaptık. Onun için Türkiye'ye bir laf atarken, bir söz söylerken bunu düşüneceksin. Böyle bir dost bulamazsın, sen bu dostu incittiğin takdirde kaybedersin. Onun için günlerdir 'Biz hem sahada olacağız, hem de masada olacağız' diyorum.

"ÖYLEYSE BİZ MUSUL'DA OLACAĞIZ"

Bizim 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak sınırımız var. Biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz, sınırı olmayanlar, aman yarabbi, onlar istediği gibi kesecek, biçecek, ondan sonra da elbiseyi yapacak. Yok böyle bir şey. Bu tavrımızın ne savaş çığırtkanlığıyla ne Irak'ın egemenliğini ihlalle ne de başka herhangi bir art niyetle ilgisi yoktur. Biz kendi istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürütmemiz gerekiyorsa orada olmak istiyoruz. Şu anda bunun yeri Musul'dur. Öyleyse biz Musul'da olacağız.

Halep'te yanan ateşi bir an önce söndürmek bizim oradaki kardeşlerimize olan borcumuzdur. Halep nerenin sınırı? Kilis, Gaziantep. Halep'te Allah göstermesin bir göç başlarsa nereden bakarsanız bakın en az 1 milyon insan Türkiye'ye gelecektir. Bunun bedelini kusura bakmayın da biz ödemeyiz.

"PUTİN EL NUSRA'NIN ÇIKARILMASINI RİCA ETTİ"

Dün akşam Putin'le telefonda görüştüm. Görüşmede Halep'i konuştuk. Saat 22.00 itibarıyla orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük.

Bugüne kadar binlerce DEAŞ'lıyı sınırdışı eden, onbinlercesine ülkemize giriş yasağı koyan bir ülke olarak, bu konuda birikimimizi ve öngörülerimizi kimse yabana atmasın. Türkiye'ye karşı PYD-YPG gibi terör örgütlerinin, Bağdat yönetimi gibi mezhep fanatiklerinin, Esed yönetimi gibi kendi halkını katledenlerin yanında yer alanları bir kez daha ikaz ediyorum. Yanlış yoldasınız, tutuşturmaya çalıştığınız ateş bizden çok sizi yakar.