26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, dedik ki 'Bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor'. Neresi o ikinci Kandil, Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz.' dedi.

19 Mart 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları:

"Ülkemizde adalet hizmetlerinin hak ettiği yere gelmesi için her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz. Milletimize verdiğimiz sözü tutmakta kararlıyız."

"Komşularımızın başı dara düştüğünde birilerinin yaptığı gibi sınırlarımızı kapatıp kendi keyfimize bakmadık, mazlumlara kapılarımızı sonuna kadar açtık."

"Dünyayı mülteci korkusunun sardığı bir dönemde ülkemizdeki sığınmacılara sağladığımız imkanlar her türlü takdirin üzerindedir. Buna karşılık, bize verilen sözler maalesef tutulmamıştır."

(Zeytin Dalı Harekatı) ÖSO, bizim askerimizle birlikte el yapımı bomba araması yapıyor. Emin bir belde hale getireceğiz ve oranın halkı, oraya huzur içinde girecek.

"(Zeytin Dalı Harekatı) Hep diyordum ya 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye; geldik ve işi bu noktaya getirdik."

 

"(Zeytin Dalı Harekatı) Şu an itibariyle 3622 terörist etkisiz hale getirilmiş halde"

"Afrin şehir merkezine kontrol altına alarak Zeytin Dalı Herakatı'nın en önemli aşamasını geride bıraktık, koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar süreci devam ettireceğiz."

"Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz."