26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa ne zaman çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen 'Engelleri Aşanlar 2017' programında konuştu. Programda Türkiye ekonomisi üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 'Yurt dışından yatırım çekerken, yurt dışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yurt dışında yatırım tutarı 40 milyar doları geçti. İşadamlarımızın şu günlerde yerli ve milli bir duruş sergilemeli. Bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum, ne zaman çıkacaklar?' dedi.

4 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa ne zaman çıkacak
AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen 'Engelleri Aşanlar 2017' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan değerlendirmesibde "Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülke. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı var. Yurt dışından yatırım çekerken, yurt dışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yurt dışında yatırım tutarı 40 milyar doları geçti. İşadamlarımızın şu günlerde yerli ve milli bir duruş sergilemeli. Bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum, ne zaman çıkacaklar?" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından satırbaşları:
 
-Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil.
 
-Yatırım için değil ülkesine güvenmediği için parasını yurt dışına götürene sitemimi dile getirdim. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır.
 
-Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülke. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı var.
 
'SERMAYE HAREKETLERİNİN SINIRLANDIRILMASIYLA İLGİLİ TALİMATIM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'
 
"Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum.
 
'ÖNEMLİ OLAN İNSAN OLMAKTIR'
 
Ülkemizde geçmişte, yoksulluğun gönüllerimizde ve zihinlerimizde yol açtığı yaralar, her alan gibi engellilerimizi de etkilemiştir. : Asıl olan engelli veya engelsiz olmak değil, insan olmaktır, Adem olmaktır. İnsanı Eşref-i mahlukat olarak kabul eden bir medeniyetin insanlar arasında ayrım yapması mümkün mü? İyiliği gösterişte, adaleti yollarda, sevgiyi sosyal medyada arayanlar medeniyetimizin derin sırrına eremezler.
 
'HALA TARTIŞIYOR OLMAMIZ ÜZÜNTÜ VERİCİDİR'
 
Biz meselelerimizin çözümünü kendi tarihimizde, medeniyetimizde arayacağız. Böyle bir medeniyetin hala engelliler sorununu tartışıyor olması üzüntü vericidir. Toplumumuzda engellilerin bu derece sıkıntı çekmesinin en başta sebebi onları hayatın ve üretimin dışında bırakan anlayıştır. Türkiye engellilerini hayatın dışında tutacak, dört duvarın içinde tutacak kadar müsrif bir ülke değildir, olamaz. 521 bin engelli vatandaşımız ailelerine sağladığımız destekle evde bakım hizmetlerinden yararlanıyor. Kamuya ait rehabilitasyon merkezlerinde sıra bekleyen hiçbir engelli yoktur.
 
'ÖZEL SEKTÖRDEN DE BENZER YAKLAŞIM BEKLİYORUZ'
 
Sadece kamuda çalışan engelli sayısını 10 kattan fazla artırarak 52 bin 400 seviyesine çıkardık. Özel sektörümüzden de benzer bir yaklaşım bekliyoruz.