26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Hukuk devletiyiz guguk devleti değil

“Diyorlar ki, ‘Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede oturun.’ Demek ki şimdiden kaybettiklerini anladılar, tehdit sallıyorlar. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz hukuk. Bu devlet guguk devleti değil. Şunu bilin, açık oy kapalı tasnifi bu ülkede CHP yaptı. AK Parti döneminde böyle bir şey oldu mu, olmadı.”

24 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan:Hukuk devletiyiz guguk devleti değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki temasları sırasında ‘seçim güvenliği’ eleştirilerine sert çıktı. “Bu devlet guguk devleti değil” diyen Erdoğan, şunları söyledi… 

SİZ YAPARSINIZ: Bay Muharrem diyor ki, ‘Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede oturun. Ben de YSK’nin önünde yatacağım.’ Hayırdır? Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Ne yapacakmış? YSK’nin önünde gidip kendine göre şimdiden tehdit sallıyor. Bay Muharrem, biz hukuk devletinde yaşıyoruz hukuk. Bu devlet guguk devleti değil. Bay Muharrem, şunu da bil, biz o CHP zihniyetinin, hatırlayın, açık oy kapalı tasnifi bu ülkede siz yaptınız. Kime oy veriyor, buna baktınız. CHP’ye oy verip vermediğine baktınız. Ondan sonra da tasnifini siz kendiniz yaptınız. AK Parti iktidarında bugüne kadar 16 yıldır böyle bir şey oldu mu? Olmaz ama siz yaptınız, yaparsınız. 

TEDBİRLERİ ALDIK: Biz şu an itibarıyla bütün güvenli olarak her türlü tedbiri aldık. Sandık güvenliği, her sandıkta her partinin temsilcisi var mı? Daha ne konuşuyorsun? Olmayan hiçbir siyasi parti yok. Kaldı ki 100 metre mesafeyi de kaldırdık. Herhangi bir sandık üyesi, şu anda kalkıp hemen oradaki güvenlik ekibine haberi verdiği anda, söylediği anda güvenlikçi gelir müdahale eder. Biz bunu sağladık, bunu başardık. Sizin geçmişinizde, cemaziyelevvelinizde böyle bir şey var mı? Yok. 

BAŞKA DEVLET YOK: Kürt devleti kuracaklarmış. Nereden çıktı bu ya? Kürt kardeşlerimin de  Türkiye Devleti’nden başka devleti yoktur. Bu oyunu bozacağız. 

SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ: Bay Muharrem tutuştu. Ne diyor? ‘Okulların bahçesinde sandalyelerin üzerine yatıp ona göre orayı kontrole alın. Ben de zaten YSK’nın önünde yatacağım, ben de orada gereğini yapacağım’ diyor. Çok uykusuz kalmış. Bay Muharrem, Bay Kemal size bir şey söyleyeyim; her şeyden önce Türkiye bir hukuk devletidir. Bugüne kadar, 15-16 yıldır bir sakat seçim yaptırmadık, güneydoğuda terör bölgesi hariç. Terör bölgesinde de bu seçimde bütün önlemleri aldık. Teröristlerin sandıklara tehdidinde tepelerine tepelerine bineceğiz. Sandıkları sahip çıkacağız. Sandıklarda taviz yok. 

BİR TANESİ BENİM: Cumhurbaşkanlığı tecrübe ister, cumhurbaşkanlığı uluslar arası camiada bir tanınmışlık ister. Şimdi bu kardeşinizin BM Genel Kurulu’nda eğer ilk iki, ilk üç tecrübesi olan varsa, bir tanesi bu kardeşiniz. En tecrübeli olan Rusya Cumhurbaşkanı, benden biraz daha kıdemlidir, Sayın Putin’dir, diğeri de benim. 

SiYONiSTLER HAZMEDEMiYOR 

KISKANIYORLAR: Davos’ta “One minute” dedim. Siyonistler bunu hazmedemediler. Peki, BM’de ne dedik? ‘Dünya beşten büyüktür’ dedik. Şu anda dünya bizim bu tavrımızla ciddi manada yoğruluyor mu? Ama dikkat edin, kıskanıyorlar. 

ÖRNEĞİZ: Sağlıkta attığımız adımlarla dünyaya örnek olma yolundayız. 

KORKAKLAR ZAFER ANITI DiKEMEZ 

TEHDİT EDİYORLAR: Suruç’ta, öldürülen İbrahim Yıldız kardeşimizin ağabeyi sebebiyle aileyi tehdit ediyorlar. Tehdit eden kim? Kandil’deki o Karayılan mıdır ne yılansa o tehdit ediyor. Senin yüreğin varsa şehre gel. Dağın tepesinde ne işin var, gel şehre, in, niye inmiyorsun? Çünkü bunlar korkak korkak... Korkaklar zafer anıtı dikemez. 

ATİNA RAHATSIZ: Batı Trakya’da bakıyorsunuz Yunanistan yönetimi rahatsız. Niye rahatsız? Türkiye’nin kalkınmasından rahatsız. Biz oradaki vatandaşlarımızın hukukundan da sorumluyuz. Onun üzerinde de duruyorum. Gittim, ziyaretimi yaptım.Niye? Onların da derdi bizim derdimiz.