26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Doğu Kudüs’e elçilik açacağız

Çıkmış Bay Kemal konuşuyor, ‘Orası hemen Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Biz Filistin’in başkenti olarak Kudüs’ü çoktan ilan ettik. Fakat Kudüs işgal altında olduğu için elçiliğimizi açamıyoruz. Ama Başkonsolosluğumuz neyle temsil ediliyor. Büyükelçiyle. İnşallah o gün yakın, bizzat resmi olarak da büyükelçiliğimizi ayrıca orada açacağız.

18 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Doğu Kudüs’e elçilik açacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Karaman 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada çok önemli açıklamalar yaptı. 

- FETÖ’CÜ MÜPTEZELLER: Karamanlı Muhammet darbecilerin bombalarının hedefi olduğunda telefonla babasıyla görüşüyordu. Diğer 250 şehidimiz gibi Muhammet de tam da FETÖ’cü müptezellerin karakterine yaraşır şekilde vuruldu.Şimdi bu insan müsveddeleri mahkemelerde işledikleri cinayetlerin hesabını veriyor. Namuslarına emanet edilen silahlarla bu millete kurşun sıkmanın ne demek olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorlar, anlayacaklar ve acımak yok, acırsak acınacak hale geliriz. Son FETÖ’cü de hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız.  

- l PROJE TERÖR ÖRGÜTLERİ: Yüzyıllardır aynı şehirde barış içinde yaşamış insanlar birbirlerine düşmanlaştırılmaya, komşunun komşuyu boğazladığı bir atmosfer oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun için de DEAŞ ve PKK/PYD/YPG gibi proje terör örgütleri silah ve mühimmata boğularak palazlandırılıyor. 4 bin tırı aşkın silah Amerika’dan bunlara ulaştırılıyor. 

- DEAŞ’A KAÇ, YPG’YE TUT: Rakka’da geçen haftalarda sahnelenen kepazelik bu işbirliğinin ilk değil son örneğidir. DEAŞ’lılara kimliği herkesçe malum bir elin devreye girmesiyle Rakka’dan ellerini, kollarını sallayarak çıkmışlardır. Rakka tiyatrosu DEAŞ ile YPG’nin bir madalyonun iki yüzlü olduğunu inkarı mümkün olmayacak şekilde ortaya koydu. Suriye’de DEAŞ’a ‘kaç’, YPG’ye ‘tut’ diyen aynı merkezdir. Suriye’nin parçalanması misyonunu yerine getiren DEAŞ’ın farklı isimler, kılıflar altında başka bölgelerde de devreye alınması bizim için asla şaşırtıcı olmayacaktır. 

- SİZİ TANIMIYORUZ: Kudüs’te evanjelist, siyonist bir anlayış ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ediyor ve kendi büyükelçiliklerini de oraya alıyorlar. BM kararına rağmen bu adımı atanlar ‘Biz sizi tanımıyoruz, biz yaptık oldu’ mantığıdır. Biz de sizi tanımıyoruz. İstanbul’daki zirvede de ittifakla dünyaya şu duyuruldu: Yerinizde durun ve siyonist operasyon yapmaya kalkmayın. Kalkarsanız bunun da bedeli ağır olur.

- ÇOMAK SOKTUK: Türkiye bölgede attığı adımlarla kirli hesaplara çomak sokuyor. Ülkemiz gerek diplomatik gerekse askeri alanda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla terör devletinin kurulmasına engel olmuştur.

- KEMAL KONUŞUYOR: Çıkmış Kemal konuşuyor, ‘Orası hemen Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Yahu biz zaten Filistin’in başkenti olarak Kudüs’ü çoktan ilan ettik. Fakat Kudüs şu anda işgal altında olduğu için ne yapamıyoruz? Oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda Başkonsolosluğumuz bile neyle temsil ediliyor? Büyükelçiyle temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız ama inşallah o gün de yakın, bizzat resmi olarak da büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız.

Ey Trump senin her yerin güç olsa ne olacak?

- PAZARLAMA KERVANI: Lafa gelince objektifliği kimseye bırakmayan Batı medyası teröristlerin cinayetlerini gündeme getirmedi. Teröristlerce göçe zorlanan Suriyelilerin dramlarına tek bir satır bile ayırmadı. Bir de bu katil sürülerini kendi ülkelerinde pazarlamaya çalışıyorlar. Teröristleri parlatma kervanına son olarak Alman ordusuna ait bir dergi katıldı. 

- EY ABD: Ey ABD, Ey Trump sen bunları görmedin mi? Kafeslerin içindeki çocukları görmedin mi? Bunları göre göre, ondan sonra da ‘Dünyanın en güçlü devleti benim’. Senin her yerin güç olsa ne olacak ya? 

- SİLAHLAR NE OLACAK? Elinizde nükleer başlıklı silahlar var. ABD tüm dünyaya ne diyor, ‘Nükleer başlıklı silahınız olmayacak’. Peki senin elinde 16 bini aşkın nükleer başlıklı silah var, o ne olacak? O duracak. Avrupa, diğer ülkeler öyle, seninkiler ne olacak? Adalet, bu mu? 

- İKİ YOL VAR: Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, bunun lamı cimi yok. Ülkemizin önünde iki yol var, ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sarılacaktır. Biz mücadeleyi seçtik.