26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bilal Erdoğan: Dernekler cemaatler şeffaf olmalı

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan, dernek, cemaat ve toplulukların şeffaf olmasının önemine işaret ederek “Topladığı zekattan yardımdan kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır” dedi.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bilal Erdoğan: Dernekler cemaatler şeffaf olmalı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, bir dernek, cemaat veya topluluğun şeffaf olmayıp kapalı kutu işlemesi halinde büyük sıkıntı olacağını söyledi. Erdoğan, Kahramanmaraş’ta 13’üncü İmam Hatipliler Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, daha fazla öğrencinin imam hatip okullarını tercih etmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan şunları kaydetti: “Bütün STK’larımızın, topluluklarımızın ve cemaatlerimizin birlikte çalışmasını, birbirlerine kapalı değil açık olmasını önemli buluyorum. Şu konuda açık olmanın zamanı geldi, eğer bir dernek,  cemaat veya topluluk  şeffaf değilse, kapalı kutu işliyor ve kapısı başkalarına açık değilse topladığı zekattan yardımdan kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır. Bu ne İslami ne ahlakidir, bunu artık bitirmek zorundayız. Bizim işleyişimizde ve sosyal hayatımızda artık buna son vermek zorundayız.  Şeffaflık çok önemli, kapılarımızı diğer cemiyet ve derneklere, cemaatlere açık tutmalıyız. Toplumumuza hesap vermemiz çok önemli.”     

 Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de Türkiye’de imam hatip okullarının sayısının arttığını vurgulayarak “Şu anda 1392 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2 bin 757 imam hatip ortaokulu bulunuyor” diye konuştu.