25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dünyanın en güzel bayrağı ve Yenikapı ruhu

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı dün YeniKapı'da üçüncü ortak mitingini gerçekleştirdi. Sırasıyla ittifakın İstanbul adayı Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yaptılar. Alandaki coşku 15 Temmuz sonrası gündeme gelen Yenikapı ruhunun devamının mesajını verirken, asıl mesaj alanda dalgalanan tek bayrakla verildi.

star.com.tr/ Hasan Aytekin25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Dünyanın en güzel bayrağı ve Yenikapı ruhu

Yenikapı dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. İzmir'de 120 bin kişinin katılımıyla miting düzenleyen Cumhur İttifakı, ikinci mitinginde Ankara'da 450 bin kişiye ulaşırken, İstanbul için edinilen bilgi 1,6 milyon ile rekor düzeye ulaştığı yönündeydi. 15 Temmuz sonrası düzenlenen büyük Yenikapı mitingi ile adlanan ruh tekrar güncellenmiş oldu. Alanda dalgalanan dev Türk bayrağından başlayarak mitingde tek bayrak kullanılması günün önemli birlik mesajlarından biriydi.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI BİNALİ YILDIRIM: SAMİMİYET VE DEVLET ADAMLIĞI

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a vaatlerini sıraladığı mitingde samimiyetiyle öne çıktı. İstanbul için yeni bir plan hazırladığı dikkat çeken Yıldırım, "Güneşte yanmadan, yağmurda ıslanmadan her yere ulaşacaksınız" şeklinde konuştu. "Finali Binali ile yapalım mı?" sözüyle samimi mesajlar veren Yıldırım, "Size daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum." mesajı verdi.

 

BAHÇELİ: KÜRT KARDEŞLERİMİZ SİZİ BİZİM KADAR KİMSE SEVEMEZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasında Yeni Zelanda'da 50 Müslüman'ın şehit eden teröristin İstanbul'a ilişkin tehditlerine yer verdiği çok sert cevaplar dikkat çekti. "Haçlılar, Kosova'yı unutmamış. Şimdi İstanbul'un Avrupa yakasındayız. Gelin, görelim" diyen Bahçeli, "İstanbul asla Konstantinapolis olamayacaktır, Kürdistan da asla kurulamayacaktır" dedi. Kökeni neresi olursa olsun her vatandaşım aynı kıymettedir diyen Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerim sizi bizim kadar kimse sevemez. Gelin birlikte yürüyelim, biz birlikte Türkiye'yiz" dedi. "Yıldırım, İstanbul'un şehri emini olmaya layıktır" diyen Bahçeli, 'Sefer sizden, zafer Allah'tan" mesajı verdi.

 

"BUNLARIN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ, FATURAYI DA ÖDETECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir aşk hikayesi" parçasıyla çıkışı ve dalgalanan bayraklar görülmeye değer anlardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ne yaptın 17 yılda?" söylemine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç'te yapılan kongre merkezinden, yollara kadar yapılanları gösteren bir videoyla cevap verdi. Konuşmasında yeni yapılacaklara da yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 mahalleye 955 kreş yapılcağını, Sirkeci-Yenikapı arasında 7,5 km uzunluğunda sanat hattı oluşturulacağını söyledi. Sözlerinin sonlarında ekonomiye sözü getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ekonomik saldırı yapanlar, hepinizin kimliğini biliyoruz. Bizim paramız Türk Lirası. Buna sahip çıkacağız. Bunların oyununa da gelmeyeceğiz ve bu faturayı da bunlara ödeteceğiz" dedi.