26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

El Bab’ın yaralarını Türkiye saracak

Mehmetçik’in desteğiyle sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen El Bab’da hayat normale dönüyor. Türk Kızılay’ı da yaraların bir an önce sarılması için yoğun çaba harcıyor.

21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
El Bab’ın yaralarını Türkiye saracak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Fırat Kalkanı Harekatı’yla terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin Halep kentine bağlı Bab ilçesinde yapılması planlanan sağlık, insani yardım, eğitim hizmetleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunarak, normale dönmeye başlayan sosyal yaşama Türkiye’nin sunacağı katkılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bab’ın terör örgütü DEAŞ’tan temizlenerek, özgürleştirilmesinin ardından hayatın normale döndüğünü belirten Kınık, bölgede 75 bin kişinin yaşadığını aktardı. 

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR 

İlçeye gelenlerin öncelikli ihtiyaçlarının barınma, gıda ve sağlık olduğuna belirten Kınık, ayrıca bombalı saldırılar sonucu yaralanan ve tedavi olmayı bekleyen birçok kişinin de bulunduğunu dile getirdi. Kınık, “Bunların bir kısmı Türkiye’ye götürülüp, bir kısmı da buradaki hekim arkadaşlarımız tarafından tedavi ediliyor. Buradaki hasar gören özel bir hastanenin tefrişi, teçhizatı ve işletilmesi için inşallah Kızılay olarak destek vereceğiz. 15 gün içerisinde burası hazır hale gelebilecek. Hekim arkadaşlarımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Bu hastanede en azından acil vakaların tedavisine başlanılacak” diye konuştu. Kınık, Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile El Bab’ta da geniş çaplı hastane yapılmasının planlandığını söyledi. 

HIZLA HAREKET EDİYORUZ 

Bab’da acil olarak su, elektrik ve belediyecilik gibi hizmetlerin başlatılması gerektiğini vurgulayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Büyük hasar var. Şehrin yüzde 60’lık kısmında yıkıntı oluşmuş. Bunların kaldırılması ve insanların normal hayata kavuşması için Türkiye’den sağlık, eğitim, insani destek ve belediyecilik hizmetleri gibi çok farklı alanlardan biz destek vereceğiz” ifadelerini kullandı. Kınık, valilikler, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının öz verili çalışmalarıyla ihtiyaçların hızla karşılanacağını sözlerine ekledi.