26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump referandumdan sonra buluşacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın 16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra yüz yüze görüşeceğini açıkladı.

16 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump referandumdan sonra buluşacak!

Çavuşoğlu, Habertürk'te katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yüz yüze görüşmelerinin olağanüstü bir gelişme olmazsa referandum sonrasında olacağını söyledi.

Referandum sürecine ilişkin açıklamalar yapan Çavuşoğlu, Avrupa ülkeleriyle son dönemde yaşanan gerilime değindi.

"YÜZDE 60-63 ORANINDA OY BEKLİYORUZ"

"2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra uluslararası çiftbaşlılıktan dolayı çok sorun yaşadık. Cumhurbaşkanı var ve Başbakan var ona da saygı duymanız gerekiyor dedik. Her bakımdan iyi olacak. Koalisyonlar olmayacak, demokrasi olacak. 18 maddenin 18'ini okuyan kişi ikna olur. Cumhuriyet 100. yılına emin adımlarla gidiyor. Cumhuriyete ne hizmetin oldu, yok. Projen var mı, o da yok. Türkiye için çok ciddi bir konu. Ciddi olup anlatacağız ve iyi değerlendireceğiz. Yüzde 60-63 oranında oy bekliyoruz. Anketler yükseliyor, zaten gidişata bakıyoruz bir ay hem anketler hem de hissiyatımı söylüyorum. Değişik illerdeki tepkileri de görüyorum. Anketlerimiz bizi hiç yanıltmaz."