27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ziyaret geleceğe dair verilmiş çok anlamlı bir mesaj'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin, iki ülkenin ilişkilerinin geleceğine dair verilmiş çok anlamlı bir mesaj olduğunu belirtti.

1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ziyaret geleceğe dair verilmiş çok anlamlı bir mesaj'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşıladı. Erdoğan, törenin ardından baş başa görüştüğü Muhammed bin Nayif'e "Cumhuriyet Nişanı" verdi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, "Cumhuriyet Nişanı, ülkemiz ile mensubu bulunduğu ülke arasındaki dostça ilişkilerin geliştirilmesini ve iki ülke vatandaşlarının birbirine yakınlaşmalarını sağlayan, özellikle yabancı devlet adamlarına verilen semboldür." diyerek başladı.

Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif'in, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine her daim büyük katkılar sağladığını vurguladı. İki millet arasında kökünü tarihten, aynı değerleri paylaşmaktan alan dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da perçinlendiğini ifade eden Erdoğan, "Tefrikanın, çatışmaların, terörün bölgemizi esir aldığı zor bir dönemde bu gayretlerinizle barış, istikrar ve huzurun ikamesine destek oldunuz." şeklinde konuştu.