26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fatih Gürsul kimdir? Fatih Gürsul hayatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilim, teknoloji ve iletişim alanındaki danışmanı İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul kimdir? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Fatih Gürsul Ankara'da FETÖ'den gözaltına alındı. Fatih Gürsul Kırmızı ByLock listesinde bulunuyordu.

6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fatih Gürsul kimdir? Fatih Gürsul hayatı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine FETÖ'den gözaltına alınan Fatih Gürsul Kırmızı ByLock listesinde bulunuyordu. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, resmi sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Fatih Gürsul'un FETÖ'den gözaltına alındığını duyurdu.
 

 
 
FATİH GÜRSUL AÇIĞA ALINMIŞTI
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bilim, teknoloji ve iletişim alanındaki danışmanı İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Gürsul, FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınmıştı.
 

 
 
FATİH GÜRSUL KİMDİR?
 
İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatih Gürsul, 2000-2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı.
 
Doç. Dr. Fatih Gürsul 26. Dönem milletvekili aday adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden biri olan University of California'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yapıyordu. Fatih Gürsul, 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award" ödülüne layık görülmüştü. Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı olan Doç. Dr. Gürsul, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu ile özellikle zihinsel engelliler ile ilgili projeler gerçekleştirdi.
 
3 yıldır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Doç. Dr. Gürsul evli, Nehir Lale ve Deniz Nazım adında iki çocuğu bulunuyor.