24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

FETÖ PKK A.Ş.

İzmir’de kurulu şirketin yöneticisi HDP’li Erhan Kahraman ile Gülen’in yeğeni Şima G. FETÖ ve PKK’ya destekten gözaltına alındı. Örgütleri farklı zanlıların ikisi de Bylock kullanıcısı.

MUAMMER BAŞKAN- İZMİR17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ PKK A.Ş.

15 Temmuz’da milli iradeye kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ ile bölücü terör örgütü PKK’nın ihanet işbirliği İzmir’de düzenlenen operasyonda bir kez daha gözler önüne serildi. MİT ve İzmir polisi, temizlik ve insan kaynakları alanlarında faaliyet gösteren bir şirketin terör örgütleri PKK ve FETÖ adına yasadışı faaliyette bulunduğunu belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, aralarında şirketin üst düzey yöneticisi Erhan Kahraman ve çalışanı olan FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Şima Gülen ile kızlarının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. 

HDP ÜYESİ YÖNETİCİ 

HDP üyesi de olan Erhan Kahraman ile bazı şirket çalışanların, hem FETÖ, hem de PKK adına faaliyet gösterdikleri, yine bu kişilerin 2016 yılının ilk aylarında Güneydoğu’da yürütülen operasyonları engellemek ve devleti ‘katil’ olarak göstermek amacıyla kurulan ‘Beyaz İnisiyatif Platformu’nun yöneticisi oldukları belirlendi. Cizre, Nusaybin ve benzeri ilçelerde hendek kazarak Türkiye’yi bölmek isteyen teröristleri korumaya çalışan ‘Beyaz İnisiyatif Platformu, kamuoyuna ‘ölümleri engellemeye çalışıyoruz’ imajı yansıtarak, sadece HDP ve PKK’ların bulunduğu oluşumda toplumun her kesiminden insanın olduğunu ileri sürüp, bu şekilde halk desteği almaya çalışmıştı. 

BYLOCK KULLANIYORLAR

İzmir’de de birçok yasadışı eyleme katılan Erhan Kahraman ve Fetullah Gülen’in şirket çalışanı yeğeni ŞimaGülen’in cep telefonlarında, FETÖ üyelerinin kullandığı şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ bulundu. Erhan Kahraman’ın adının ByLock kullanıcıları arasında kırmızı listede yer aldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında iki kişi daha aranıyor.

Star dünkü manşetinde, yakalanan üst düzey PKK’lının, bölücü örgüt ile FETÖ arasındaki işbirliğini anlatan itiraflarına yer vermişti.