20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ Türk gemicileri Cezayir’de rehin bıraktı

15 Temmuz’dan sonra el konulan FETÖ’cü Vera Denizcilik Şirketi’ne ait yük gemisi, borçları sebebiyle 4’ü Türk 19 kişilik mürettebatıyla birlikte Cezayir’de rehin kaldı.

HABER MERKEZİ16 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ Türk gemicileri Cezayir’de rehin bıraktı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konularak kayyum atanan Vera Denizcilik Şirketi’ne ait ‘Sea Honust’ adlı geminin 19 kişilik mürettebatıyla birlikte borçları sebebiyle dört aydır Cezayir’de rehin olduğu kaldığı ortaya çıktı.  Vira Haber’den Yaşar Özer’in haberine göre, geminin bağlı olduğu Vera Denizcilik Şirketi’nden kimseye ulaşamadıklarını belirten Sea Honust’un kaptanı Turgut Akdağ, “28 Haziran’da makine arızası nedeniyle limana girdik. Ana makinenin onarımı yapıldı, ancak geçen 4 aya rağmen şirket gemiyi kaldırmadı. Bir aydır iletişimimiz kesildi. Yiyecek, su ve elektrik yok” dedi. 

ACİL YARDIM İSTİYORUZ 

Gemide dördü Türk, 15’i Hintli, 19 kişilik mürettebat olduğunu belirten kaptan Akdağ, “Hastalık ve temizlik sorunumuz var. Personelimin can güvenliği yok. Acil olarak Kızılay’dan destek almamız gerek. Konsolosluktan bir yetkilinin gemide gözlem yapması, koşullarla ilgili tutanak tutması ve ardından o tutanağın Dışişleri Bakanlığı’na iletilmesi gerekiyor” diye konuştu. Babasının yasalar gereği gemiyi terk edemediğini belirten kaptan Turgut Akdağ’ın kızı Ece Akdağ da Vera Denizcilik Şirketi’nin limana 300 bin, bir İngiliz kurumuna 200 bin, mürettebata da 150 bin dolar borcu olduğunu söyledi. Ece Akdağ, “Şirkete kayyum atanmıştı, ancak kayyuma bile ulaşamıyoruz” ifadesini kullandı. 

SAHİBİ MAL KAÇIRMIŞ

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Vera Denizcilik Şirketi’ne 11 Ağustos’ta el konulup kayyum atandığı, ancak sahibi Mustafa Dalgın’ın 24 Ağustos’ta OHAL döneminde yasak olmasına rağmen tartışmalı şekilde iflas ertelemesi ile mallarını kaçırdığı ortaya çıkmıştı.