26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

FETÖ yurtlarında ‘abiler’den Gülen ve PKK propagandası

Erzurum’da FETÖ’ye ait yurt iddianamesinde, FETÖ-PKK ittifakını güçlendiren ifadeler yer aldı. Yurtta kalan öğrenciler, “PKK lehine konuşmalar yapılıyordu. Şikayet ettik dinlenmedi” dedi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ yurtlarında ‘abiler’den Gülen ve PKK propagandası

Erzurum’da FETÖ/PDY’ye ait  yurtta yönetim memuru Üzeyir Kazan hakkında hazırlanan iddianamede ilginç bilgilere yer verildi. Örgüte ait yurtta 2011-13 yıllarında yönetim memuru olarak görev yapan Üzeyir Kazan, geçen 29 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine konuldu. 

BYLOCK KULLANICISI

Örgütün kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespit edilen Üzeyir Kazan hakkında hazırlanan iddianame 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Öğrencilerin ifadelerine de yer verilen iddianamede, örgütle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesinde 2012 yılında okurken Fecir Erkek Öğrenci Yurdu’nda kaldığını anlatan Y.C.K. yurtta kaldığı süre içerisinde kendisinden ve arkadaşlarından ‘Himmet’ adı altında kurban parası istendiğini, kayıt yaptıran herkesi ve kendisini de istememesine rağmen Zaman Gazetesi’ne abone ettiklerini belirtti. Her hafta Cuma namazından sonra Fetullah Gülen’e ait CD’lerin izlettirildiğini, propaganda amaçlı sohbetler yapıldığını söyleyen Y.C.K. “Hatta Fetullah Gülen’in Erzurum’da yaşamış olduğu eve ziyaretler düzenlenirdi. Uğur olarak bildiği kişi öğrencilere ‘Ben sizin gibi öğrencilere Allah yolunda yol göstericilik yapıyorum’ diyordu. Yurtta muhasebe işlerinden sorumlu Mikail isimli kişi PKK terör örgütü lehine konuşmalar yapıyordu. Bu nedenle bir kaç kere bu şahısla bazı öğrenciler tartıştı. Yurt müdürüne şikayet edilmesine rağmen bu kişiye söz söyletilmedi” diye konuştu.

ÇATIDA ÖZEL MÜLAKAT

Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi’ne aboneliği kabul etmediği için psikolojik baskı gördüğünü bildiren öğrencilerden S.Y. ise, şöyle konuştu: “Kendi fikirlerine yakın bazı öğrenciler seçildi ve bu öğrenciler polislik mülakatlarının yapıldığı dönemde yurdun kullanılmayan çatı katına çıkarıldı. Diğerlerine ‘sizin çatı katına çıkmanız yasak denilerek’ izin verilmedi.”