26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Haine darbe halka şefkat

Mardin Nusaybin’de 11 gündür devam eden operasyonda 4 terörist daha öldürüldü. HDP’lilerin kalkan olmak istediği evlerden patlayıcı ve uzun namlulu silahlar çıktı. Mehmetçik ise halka yardım dağıttı.

22 Şubat 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Haine darbe halka şefkat

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir” operasyonunda, 4 terörist ölü ele geçirildi. Mardin Nusaybin’de 11 gündür devam eden operasyonda 4 terörist daha öldürüldü. HDP’lilerin kalkan olmak istediği evlerden patlayıcı ve uzun namlulu silahlar çıktı. Mehmetçik yardım dağıttı, sağlık ekipleri hasta baktı. Valilikten yapılan açıklamada, 11 Şubat’ta Nusaybin ilçesinin Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli›nin Sulakdere ve Aytepe ile Artuklu’nun Yardere ve Ahmetli Mahallelerinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir Operasyonu”nun devam ettiği bildirildi. “Operasyonda çok sayıda sığınak, barınak ve deponun bulunduğu Nusaybin ilçesi Koruköy Mahallesi’nde çıkan çatışmalarda şu ana kadar üst düzey 4 terör örgütü mensubu silahları ile ölü olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

SİLAH VE MÜHİMMAT

Açıklamada, operasyonda bir polisin de yaralandığı belirtildi.  Hukuki kurallar içerisinde sürdürülen bu faaliyetlerde devletin ve milletin birliğine  ve huzuruna kasteden ve 5 aydır takip edilen  terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonda çok sayıda silah, roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, patlayıcı düzenekleri, haberleşme ve elektronik cihazlar  ve örgütsel dokümanlar ele geçirildiği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:      

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ

“Teröre karşı yürütülen mücadelede  menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince  güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar hukuk devleti kuralları   çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir.”  

 
HDP’LİLER KALKAN OLDU

Bölgede teröristlerin köşeye sıkışması üzerine HDP ve bazı kuruluşlara sosyal paylaşım sitelerinden ‘katliam varmış algısı’ oluşturulmaya çalışıldı. HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve Ayşe Acar’la birlikte gelen grup güvenlik gerekçesiyle köye sokulmadı. HDP’lilerin iddiasının aksine kalkan olunan evlerden patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ele geçirildi.