20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Haymana’ya atılım dönemi başlatıyoruz'

Çıraklık zamanlarında Haymana’da başarılı projeler yaptığını belirten Belediye Başkanı ve adayı Turgut, tekrar seçildiğinde kalfalık ile ustalık dönemini bir arada geçirip ilçeyi daha da ileriye taşıyacağını söyledi. 

TALAT DOYMUŞ / ANKARA20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Haymana’ya atılım dönemi başlatıyoruz'

AK Parti Haymana Belediye Başkanı ve adayı Özdemir Turgut, 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı projelerini Star Gazetesi’ne anlattı. Birçok hizmetin hayata geçirilmesi için canla başla çalışacaklarını söyleyen Turgut, milletin takdiriyle tekrar seçildiğinde kalfalık ve ustalık dönemini bir arada geçirip Haymana’nın atılım dönemi olacak hizmetlere imza atacaklarını söyledi. 

Haymana Belediye Başkanı ve adayı Özdemir Turgut hazırladığı projelerini muhabirimiz Talat Doymuş’a anlattı. 

MİLLET BAHÇESİ  

Önümüzdeki dönem yapmayı planladığı projelerden bahseden Turgut, Haymana’ya değer katacak bir millet bahçesi yapacaklarını ifade ederek “Hasan Ağa deresi diye tabir ettiğimiz yerde Millet Bahçesi yapacağız. Projesi hazır, imarını yaptırdık. Hem vatandaşlarımızın karlı çıkacağı hem de Haymana’mıza değer katacak bir proje olacak. Adını ‘Son Kale Haymana Millet Bahçesi’ koyacağız” şeklinde konuştu. 

TARIM VE HAYVANCILIK 

Haymana’nın önemli bir tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Turgut “Tarım ve hayvancılık potansiyelini üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Konya, Ankara ve Polatlı güzergâhlarının kesiştiği bir kavşak noktasında çok büyük bir alana kurmayı planladığımız hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi hem hemşehrilerimiz için önemli bir gelir kaynağı hem de istihdam kapısı olacak” diye konuştu. Turgut, yeni bir sanayi sitesi yapacaklarını belirterek mevcut sanayinin oldugu yeri de turistik bir ilçeye yakışır şekilde düzenleyeceklerini belirtti. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Yeni dönem kentsel dönüşüm ve alt yapı çalışmalarına önem vereceklerini ifade eden Turgut “Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Ayrıca önceden köy olan Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen yerlerde alt yapı sıkıntıları var. Önümüzdeki dönem önceliğimiz bu iki konuyu çözmek olacak” ifadelerini kullandı. 

SOSYAL FAALİYETLER ARTACAK 

Konya, Nevşehir ve Çanakkale gezileri, yetişkinler ile çocuklar için tiyatro gösterileri, konser gibi sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Turgut “Bu faaliyetlerimizi daha da arttırarak sürdüreceğiz. Kadınlar için üretim atölyeleri, kültür sanat topluluğu kurulması ve yöresel lezzetlerin tanıtılması için ‘Haymana Mutfağı’ kurulması gibi projelerle sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

DÜNYANIN EN İYİ TERMAL SULARI

Haymana termal suyunu dünyanın en iyi termal suyu olarak tescil ettirip ülkemizde ve yurtdışında tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Turgut “Yurt dışında altı ülkede yurt içinde önemli turizm fuarlarında Haymana termal suyunu tanıttık. Suyumuz “Dünyanın En İyi Termal Suyu” olarak tescillendi. Her bütçeye uygun tesislerimiz var” dedi. Haymana’yı doğalgaz yatırım programına aldırdıklarını dile getiren Özdemir Turgut, ilk kazmayı vurduklarının müjdesini verdi.