18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

HDP seçmeni için 'rehabilite edilmeli' diyen Mansur Yavaş, geri adım attı: Dilim sürçmüş olabilir

Mansur Yavaş daha önce HDP seçmeni için 'rehabilite edilmeli' sözlerinin ardından Ankara'da HDP oylarını kaybetme korkusuyla geri adım attı. Sahte senet olayı yüzünden Ankara'daki adaylığı tartışılan Mansur Yavaş'ın bir skandal daha yapması böyle bir adayın Ankara'yı nasıl yöneteceği sorusunu akıllara getirdi.

21 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
HDP seçmeni için 'rehabilite edilmeli' diyen Mansur Yavaş, geri adım attı: Dilim sürçmüş olabilir

Mansur Yavaş daha önce HDP seçmeni için "rehabilite edilmeli" sözlerinin ardından Ankara'da HDP oylarını kaybetme korkusuyla geri adım attı. Sahte senet olayı yüzünden Ankara'daki adaylığı tartışılan Mansur Yavaş'ın bir skandal daha yapması böyle bir adayın Ankara'yı nasıl yöneteceği sorusunu akıllara getirdi.

HDP'LİLER TOPLUMA KAZANDIRILMALI

Yavaş katıldığı bir televizyon programında HDP ile ilgili soruya ''HDP'lilerin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bir kısmını PKK'nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

OY KAYGISINA DÜŞTÜ ''DİLİM SÜRÇTÜ'' DEDİ

Tepkilerin büyümesinin ardından oy kaygısına düşen Yavaş'tan hemen geri adım geldi. Yavaş, bu kez katıldığı televizyon programında sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek ''Dilim sürçmüş olabilir'' açıklamasını yaptı.

TEMELLİ MESAJ VERMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP'nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçildikleri takdirde, bunun HDP'lilerin oyları ile olacağını söyleyerek hem CHP ittifakını itiraf etmiş hem de CHP'ye gözdağı vermişti!

(Sabah)