20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Hedefimiz müzeler şehri bir Çamlıdere'

İlçeye kazandırdığı 10 müzeye yeni dönemde yenilerini de ekleyeceğini belirten Başkan adayı H.Caner Can, Çamlıdere’nin bir kültür ve müzeler şehri olacağını söyledi.  

TALAT DOYMUŞ / ANKARA26 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Hedefimiz müzeler şehri bir Çamlıdere'

Eşsiz doğası ile Ankara’nın Davos’u olarak nitelendirilen Çamlıdere ilçesi, müzeler şehri olacak. AK Parti Çamlıdere Belediye Başkan adayı Hazım Caner Can, 3 dönemdir sürdürdüğü Başkanlık görevinde önemli çalışmalara imza attı. 4. kez aday olan Caner Can, bu başarıyı, ilçede yaşanan değişimi ve yeni projelerini Star Gazetesi’ne anlattı: “Öncelikle inanmak lazım. Eğer inanmazsanız hiç bir işi başaramazsınız. Aynı zamanda hizmet yaparken gönül belediyeciliğini de iyi yapmalısınız. İlçeyi yatırımlarla cazibe merkezi haline getirdik. Çamlıdere’nin merkezi başta olmak üzere bütün köylerinde çocuklarımız için oyun parkları var. 

Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Hazım Caner Can.

DOĞA VE HAYVAN MÜZESİ 

İlçemizde 10 tane müzemiz var. Çamlıdere bir kültür ve müzeler şehri oldu. Bu müzelerin 3 tanesi çok değerli ve önemli. Bunlardan ilki Doğa ve Hayvan Müzesi. Türkiye’de ilk ve tek doğa ve hayvan müzesi olma özelliğine sahip. Çamlıdere coğrafyası ve o coğrafyada yaşayan hayvanları bu müzede sergiye açtık.  Bir diğeri ise, Oyun ve Oyuncak müzesi. Türkiye’nin en kapsamlı oyuncak müzelerinden biri. Geçmiş ile şimdiki zamanı ve gelecek kuşakları buluşturma özelliği olan bir müze. Zamanda yolculuk yapacağınız bir müze. Bunu bir tren olarak tasarladık, yani bir trene giriyorsunuz ve trenin içerisi oyuncak müzesi. İlk vagonundan itibaren zamanda yolculuk yaparak geziyorsunuz. İçerisinde 4 bin civarında oyuncak var; tel arabadan başlayıp eski tahta beşiklere, el yapımı oyuncak arabalardan başlayıp değeri maddiyat ile ölçülemeyecek oyuncaklara kadar mevcut. 

SOBA MÜZESİ

Çamlıdere için proje bitmez. Türkiye’de değil dünyada bir ilke daha imza atacak iki projemiz var. Birincisi, Soba Müzesi. Ortalama 300 metrekarelik bir kuzine soba şeklinde bir bina yapacağız. Şuan fazla soba var. Bu sobaları yapacağımız bu bina içerisinde sergilemek istiyorum. Yine bir müzik aletleri müzesi yapmayı planlıyorum. Bu da yine davul şeklinde bir bina olacak. Çamlıdere içinbaşka  projelerimiz de var.”