26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'İncirlik'i kapatırım' diyen İnce, 1 hafta sonra 'Öyle bir şey demedim' dedi

Seçilmesi halinde ABD FETÖ elebaşısı Gülen'i vermezse, İncirlik'i kapatacağını söyleyen İnce, 1 hafta aradan sonra 'Ben öyle bir şey demedim' diyerek tarihi bir U dönüşüne imza attı.

star.com.tr28 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalındaki seçim programına katılan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bir an gaza gelmiş olacak ki ''Eğer seçilirsem ve Trump Fetullah Gülen'i vermiyorum derse, İncirlik'teki Amerikan askerleri 24 Aralık'taki Noel'i evlerinden kutlarlar'' dedi. Programın moderatörlüğünü yapan Fatih Portakal ''İncirlik'i kapatırım diyorsunuz?'' sorusuyla İnce'nin söylediklerini teyit etmek istedi. İnce ise aynı tonda ''yani'' diye cevap verdi. 
 
Bu kez Almanya merkezli medya kuruluşu Deutsche Welle Türkçe'ye (DW) konuk olan Muharrem İnce, tarihte eşine az rastlanan 'U' dönüşlerinden birine imza attı. '''ABD, Fetullah Gülen'i benim cumhurbaşkanlığım dönemimde iade etmezse İncirlik'i kapatırım' dediniz. Kapatır mısınız?" sorusuna İnce gülerek, "'Kapatırım' demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika'da geçirirler' dedim. O da onların haklarıdır zaten" yanıtını verdi.
 
İşte İnce'nin milletin zekasıyla alay edercesine verdiği cevaplar...