4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Hitler ruhu İsrail'de hortladı

Başkan Erdoğan, Filistinlileri yok sayan, Yahudi Ulus Devlet Yasası’na sert tepki gösterdi: Hitlerin, ari ırk saplantısı ile bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayış arasında hiçbir fark yoktur.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Hitler ruhu İsrail'de hortladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Yahudi Ulus Devlet Yasası’yla bölgeyi ve  dünyayı ateşe boğacağı uyarısını yaparak “İslam dünyasını, Hristiyan alemini,  özgürlükçü tüm devletleri İsrail’e karşı harekete geçmeye” davet etti. Erdoğan yasanın Hitler’in Ari ırk saplantısından farklı olmadığını vurgulayarak “Hitler’in ruhu, İsrail’in yöneticilerinde hortlamıştır” dedi. 

KÖKTEN ÇÖZÜM

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Meclis’te görüşüldüğünü belirterek, “Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde, biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu. Bu durumun, askerlik meselesini yeni ve daha köklü anlayışla ele alınmasının gerekli olduğunu gösterdiğini anlatan Erdoğan, “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturmuş olacağız” dedi. 

BİZ ASKER MİLLETİZ

Terörle mücadelenin yükümlülerle yapılamayacağını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bununla birlikte milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti o inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz hem de TSK’nın insan gücünü, uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.”

Erdoğan, terör kanununda ‘terörle mücadelenin herhangi bir zafiyete uğramadan devam etmesini hedefleyen’ düzenlemke yapılacağını ifade ederek Türkiye’ye tehdit eden terör örgütlerinin merkezi haline dönüşen Suriye’nin adım adım güvenli hale getirildiğini  anlattı.  ABD ile Münbiç için varrılan mutabakatı hatırlatan Erdoğan “Aynı şekilde diğer bölgeler içinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hudutlarımızın dibinde tek bir terörist kalmayana kadar bu ülkedeki operasyonlarımız devam edecektir. Türkiye’ye yönelik böylesine büyük bir tehdide rağmen teröristlerin yanlarında yer alanları da asla unutmayacağız” diye konuştu. 

İSRAİL KILIF UYDURUYOR

Başkan Erdoğan İsrail’in Filistin coğrafyasında insanlık suçu işleme devam ettiğini vurgulayarak, ‘terör devleti’ İsrail’in katlettiği onbinlerce sivil Filistinli’yi dünyanın görmezden geldiğini söyledi. Yaşanan savaş değil sadece İsrail’İn Filistinliler’e  insanlık dışı vahşet uyguladığını belirten Erdoğan, çıkardığı yasayla gasp ettiği toprakları masumlaştırmaya çalışan İsrail’in hırsızlığa kendince bir kılıf icat ettiğini kaydetti. 

HİTLER HORTLADI

Erdoğan, “Bu düzenleme İsrail’in dünyadaki en faşist ve ırkçı devlet olduğunun  ispatıdır” dedi. İsrail’in, bu düzenlemeyle siyonizm, faşizm ve ırkçılık ile söyeleyecek bir sözü kalmadığına dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi: “Hitlerin, ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin, bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu, İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Bu, dünya Yahudilerine bir anavatan sunmaktan ziyade, tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır. Dünyada yönetim ilkelerini, dini referanslara dayandıran devletleri en şiddetli şekilde eleştiren, hatta fiili müdahalede bulunanların İsrail’in Yahudi şeriatını esas alan bu kanununa ses çıkartmamaları da ayrı bir iki yüzlülüktür.”        

İsrail’İn bölgeyi ve tüm dünyayı kana, ateşe, acıya boğacağının kaydeden Erdoğan Türkiye’nin İsrail’e karşı çıkmaya ve Filistin ‘in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Erdoğan “İslam dünyasını, Hristiyan alemini,özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail’e karşı harekete geçmeye” davet etti.

ÇİPRAS’I ARADI 

Başkan Erdoğan korkunç bir yangı faciası yaşayan Yunanistan’ın başbakanı Aleksis Çipras’ı aradı. Erdoğan, Türkiye’nin yardıma hazır olduğu mesajını verdi. Erdoğan Erdoğan, dün ayrıca Zambiya Büyükelçisi Joseph Chilengi, Tayland Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit ve Angola Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Particio’yu ayrı ayrı kabul etti. Erdogan, Özbekistan Cumhurbaskani Savkat Mirziyoyev ile yaptığı telefon görüşmesinde Mirziyoyev’in doğum gününü tebrik etti. 

F-35 İÇİN BİR ENDİŞEMİZ YOK

ABD Senatosu’nun F-35’lerin Türkiye’ye teslimin ertelenmesi kararını değerlendiren Erdoğan, konunun Başkan Trump’ın tasarrufunda olduğunu hatırlatarak kendisiyle görüşmesinde böyle bir şeyin olmayacağını söylediğini kaydetti. Erdoğan “Böyle bir şey söz konusu değil. Biz şu ana kadar 900 milyon dolar ödeme yaptık. İki tanesinin teslimatı da orada bize yapıldı. Şimdi orada bizim pilotlarımız eğitim uçuşlarını da yapıyorlar. Biz, bu noktada herhangi bir olumsuz endişe taşımıyoruz” dedi. 

MESUT’UN TAVRI MİLLİ VE YERLİ

Başkan Erdoğan, Mesut Özil’in ırkçı saldırıların ardından aldığı kararla ilgili olarak da şunları belirtti: “Mesut’un bu açıklaması, takındığı tavır tam millidir ve yerlidir, her türlü takdirin üzerindedir. Ben gözlerinden öpüyorum. Kökeni itibarıyla Türk olan Mesut’la, İlker’le, Cenk Tosun’la Londra’da resim çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır. Bunu da zaten hakikaten, yerli yerine oturmuş olan siyasetçiler takdir ediyorlar. Onlar da Mesut’un yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar.”                    

BEDELLİDE ‘21 GÜN EĞİTİM’ GEREKLİ  

Başkan Erdoğan, bedelli askerlikteki 21 günlük temel eğitimin kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna “21’den aşağı düşme yok, 21. 28 malum 21’e düşürüldü, bunu yaptık. Ayrıca süre olarak da yaş noktasında asgari 25 yaş ama azamisi 38 olarak ifade edilmişti. Şimdi 38’i kaldırıyoruz, önü açık” karşılığını verdi. Bakaya olayını tamamen kaldırmak istediklerini ifade eden Erdoğan, “Orada da öyle bir sınır olmayacak. 

Ödemesini yapanlar da çürük noktasında da böyle bir engelle karşı karşıya olmayacak” diye konuştu. Erdoğan, “Bir daha bedelliye ihtiyaç kalmayacak mı?” sorusu üzerine, “İhtiyaç kalmayacak şekilde o düzenleme de yapılıyor” dedi. Erdoğan, “Zorunlu askerlik süresi mi kısalır?” sorusunu, “O konuda şu andaki mevcut durum aynen devam ediyor. Bu konularla ilgili Milli Savunma Bakanlığımız gerekenleri yapıyor” diye cevapladı. 

Erdoğan makamında ziyaret etti 

Başkan Erdoğan, dün TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.  

Putin ile yarın görüşecek

Başkan Erdoğan, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde yapılacak BRICS zirvesi kapsamında 26 Temmuz’da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşek.  

YEREL SEÇİM TALİMATI VERDİ

Başkan Erdoğan, AK Parti’yi kurduklarından beri her seçime ilk günkü heyecanla, azimle, kararlılıkla hazırlandıkları için bu başarıları elde ettiklerini belirterek, 24 Haziran seçimlerinde aldıkları oyları, il il, ilçe ilçe, belde belde hatta sandık bazına kadar inerek analiz ettiklerini söyledi. Şunları ifade etti: “Adaylardan teşkilatlara, seçim kampanyasından söyleme kadar bütün unsurları göz önüne alarak çıkardığımız sonuçları bir sonraki seçim için ders haline dönüştürüyoruz. Başka partiler kendi iç kavgalarıyla, çekişmeleriyle, olağanüstü kongreleriyle uğraşabilirler. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Eğer milletimizin verdiği mesajları, doğru şekilde almaz, eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltmeden sandığa gidersek bu bize yakışmaz. Şahsım başta olmak üzere hiçbirimiz layüsel değiliz. Kimsenin bulunduğu makamları, kendileri için ilanihaye kalacakları bir makam olarak kabul etmemesi gerekir. “Mart’ta yerel seçimler için 7 aylık bir süre olduğunu belirten Erdoğan “Seçim bölgelerinde martın hazırlıklarına başlamış olacağız. Bizim için durmak yok” dedi.