27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İçişleri’nden yaylacılara uyarı

İçişleri Bakanlığı, teröristlerin kış yapılanmasını önlemek için yayla sezonunu bitiren vatandaşları uyardı. Bakanlık, PKK’lılarca alınabilecek yaşam malzemelerinin evlerde bırakılmamasını istedi. 

7 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İçişleri’nden yaylacılara uyarı

İçişleri  Bakanlığı, Jandarma  Genel  Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 32 il valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı ‘Güvenlik  Tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgede, yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde özellikle PKK’nın temel gıda ve yaşam malzemesi temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtildi. 

Örgüt mensuplarının temel gıda ve yaşam malzemesi teminini engellemek amacıyla yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemlerinin anlatıldığı genelgede, yayla ve meraların vatandaşların kullanımına açılmasıyla terör örgütüne yardımcı olabilecek kişilerin örgüt mensuplarına erzak ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için gerekli tedbirler alınacağına değinildi. Yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacağı kaydedildi. 

Öte yandan, yılın 8 aylık döneminde güvenlik güçlerince 788 sığınak, barınak ve mağarada 43 ton 510 kilogram gıda malzemesi ele geçirildi. Geçen yıl ise jandarma sorumluluk bölgesinde bin 807 sığınak, barınak ve mağaralarda 166 ton 446 kilogram gıda malzemesi bulunmuştu.