26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Muharrem İnce'nin ekibini tasfiye etmek için düğmeye basan Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesinde İnce'ye yakın yaklaşık 20 kişiye yer vermedi

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini bugün YSK’ya bildirecek. Listeye dün son şeklini veren CHP’de tam bir tasfiye şoku yaşandı. Basına sızan listeye göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekibinde yer alan 20’ye yakın milletvekilini aday göstermedi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Muharrem İnce'nin ekibini tasfiye etmek için düğmeye basan Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesinde İnce'ye yakın yaklaşık 20 kişiye yer vermedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin ekibini tasfiye etmek için düğmeye bastı. Kılıçdaroğlu milletvekili aday listesinde İnce’nin ekibine büyük oranda yer vermedi.

CHP, bugün YSK’ya sunacağı listelere dün son şeklini verdi. Dün gece basına sızan listeye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu parti içindeki rakiplerini büyük oranda liste dışı bıraktı. Özellikle Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye destek veren 20’ye yakın milletvekilinin çoğu aday gösterilmedi.

KENDİNİ SAĞLAMA ALDI

Partinin medyatik milletvekilleri Mustafa Balbay ve Barış Yarkadaş gibi isimler yeniden aday gösterilmedi. Listede, Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. bölge 1. sırada yer alırken, cezaevinde olan Enis Berberoğlu’ysa İstanbul 2. bölge 1. sıradan aday gösterildi. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise Konya’dan aday gösterildi. Bir süre önce beyin kanaması geçiren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise yine Antalya’dan liste başı oldu.

REZİDANS KRALİÇESİ YİNE ZİRVEDE

Çeşitli yolsuzluk iddiaları dolayısıyla görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi ise yine ödüllendirildi. Üzerine kayıtlı 19 daire-rezidans nedeniyle ‘rezidans kraliçesi’ olarak adlandırılan İlgezdi, İstanbul 1. Bölge 2. sıradan aday gösterildi. “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevine son verilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da listede İstabul 1. Bölge 9. sıradan yer buldu.

(Yenişafak)