23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

'İslamofobik faşist terör'

Yeni Zelanda’da camideki terör saldırısına ilişkin Bakan Akar: Bu katliam, İslam ve Türk düşmanlığının, Başkanımız Erdoğan düşmanlığının geldiği kaygı verici noktayı da açıkça göstermektedir.

19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'İslamofobik faşist terör'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Şehitler Abidesi’nde düzenlenen programdaki konuşmasında, şanlı tarihin Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Büyük Taarruz’dan terörle mücadeleye uzanan destansı zaferlerle dolu olduğunu belirtti. 

ASİL MEHMETÇİK 

“Çanakkale, yalnız kahraman Mehmetlerimizin değil, sevdiklerinden ayrılıp uzak diyarlardan gelerek bu topraklarda can veren ve artık bizim evladımız olanların da huzur içinde yattığı yerdir” diyen Akar, şunları söyledi: Bir asır önce Çanakkale’de ülkesini işgal etmeye gelmiş düşmanına dahi yeri geldiğinde merhametle, hoşgörü ile yaklaşan kahraman Mehmetçik’in bu ahlaki değerlerinin tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum.  

SAPIKLARIN HAMİSİ VAR 

Yeni Zelanda’da, ibadet etmek için bir araya gelen masum ve korunmasız insanlara karşı canice işlenen menfur katliamı kınadığını belirten Akar “Bu ırkçı, dinci, örgütlü olduğu görülen terör olayını yapan, destekleyen alçakları da şiddetle lanetliyorum. Bu katliam, dünyada İslamofobik faşist terörün, İslam ve Türk düşmanlığının, bunun ötesinde de Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının geldiği kaygı verici noktayı da açıkça göstermektedir. İçimizdeki gafillerin de bu gerçeği duymasını, görmesini bekliyoruz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum ancak bu sapıkların hamileri var oldukça bu alçaklıkların bitmeyeceğini de görmeliyiz” dedi. 

YEDİ DÜVELLE MÜCADELE 

“Bir asır önce asil milletimiz Çanakkale’de ve milli mücadelede yedi düvele karşı azim ve kararlılıkla mücadele etti” diyen Bakan Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bugün de aynı ruhla arkasında yedi değil, yetmiş yedi düvelin olduğu FETÖ, PKK/YPG, DEAŞ gibi terör örgütleriyle ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadele etmektedir.