27 Nisan 2024 Cumartesi / 18 Sevval 1445

Kara propaganda Soylu’yu kızdırdı

Mardin’deki operasyon sürerken, fotoğraf paylaşarak ‘Kuyuköy’de işkence var’ diyen CHP’li Tanrıkulu’na Soylu isyan etti: 5 aydır izliyoruz o adamın evi Türkiye’yi kana bulayan planların yapıldığı yer.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kara propaganda Soylu’yu kızdırdı

Mardin Nusaybin’e bağlı Kuyuköy’de 14 gündür devam eden operasyonlar sırasında çekilen bir köylünün fotoğrafını paylaşarak ‘Kuyuköy’de işkence var› paylaşımları yapan CHP›li Sezgin Tanrıkulu ve bazı haber sitelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sert tepki geldi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye terörle mücadele ederken bir muhalefet partisi milletvekilinin çıkıp “Acaba Mardin’de, Koruköy’de ne oluyor, orada bir köyü niye çevirdiniz’ diye soru sorduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye terörle mücadele ederken, bu anlayışı sürdürürken, bir muhalefet partisi milletvekili çıkıp, ‘acaba Mardin’de, Koruköy’de ne oluyor, orada bir köyü niye çevirdiniz’ diye soru soruyor. Bir yaşlıdan bahsediyor. ‘Gözaltına aldınız, işkence ediyorsunuz diyor.’ Hukuk devletinin dışında hiçbir şey yapılmıyor. Kendi partisinden de bir tek ses çıkmıyor. O ev, o yaşlının bulunduğu evi, biz 5 aydır takip ediyoruz. O ev Türkiye’de İstanbul’daki patlamalara Mersin’deki, İzmir’deki patlamalara ve Türkiye’de milletin canını acıtan patlamalara ev sahipliği yapan planın evidir. O yaşlı dediğin adam da  o evde ev sahipliği yaparak, terör örgütüne geçen gün bizim güvenlik görevlilerimizin etkisiz hale getirdiği o teröristlere ev sahipliği yapıyor, teröristleri çağırıyor ve bütün dünyayı ve Türkiye’yi terörle kanla karşı karşıya gelmesini sağlıyor.”      

GİT KANDİL’E SOR

Soylu, “Bahsettiğimiz köyde, köyün altını tamamen sığınağa çevirmişler, büyük bir hazırlık yapıyorlardı” ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Orada çatışma hala 3 gündür bir köyün içerisinde devam ediyor. Bu köyde bombaların, el yapımı patlayıcıların, kalaşnikofların, büyük hazırlıkların ne işi var. Orayı üst haline getirdiler. Türkiye’yi yakacaklar, Türkiye’yi istikrarsız hale getirecekler, Türkiye’yi terörle karşı karşıya bırakacaklar, iktidarı, milleti çaresiz hale getirecekler ve bizi başka bir tarafa teslim etmeye çalışacaklar. Bir muhalefet partisi milletvekili veya iki üç muhalefet partisi milletvekili de hadi buna bakan cevap versin, ‘bu köyleri niye çevirdiniz’. Bana ne soruyorsun. Git Kandil’e sor, git Karayılana sor, o sana anlatsın neler olduğunu.”      

NİÇİN İSTANBUL’DAN

Soylu, bu tip sorumsuzluklara cevap vermeyecek bir sistemin içerisine girildiğini vurgulayarak, “Madem çok biliyordun da gitseydin Diyarbakır’dan milletvekili olsaydın. Hadi CHP milletvekilisin, gitseydin Diyarbakır’dan milletvekili olsaydın, İstanbul’dan niye oldun. İstanbul’daki bir Cumhuriyet Halk Partilinin niye hakkını yedin. Orada baro başkanlığı yaptın. Hadi olsaydın, ötekisi de Rize’den milletvekili olsaydı.” diye konuştu.