5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Baykal: Ya aday ol ya da bırak

CHP eski lideri Deniz Baykal, 2019 seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa hemen kurultaya gidilip aday olacak birisinin genel başkan seçilmesi gerektiğini söyledi.

2 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Baykal: Ya aday ol ya da bırak

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 16 Nisan referandumunda çıkan yüzde 48.59 "hayır" oyu sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açtı. "Yüzde 49'un değerini bilelim" diyen Baykal, kasetle bıraktığı CHP liderlik koltuğuna dönüş sinyali verdi.

CNN Türk'e konuşan Baykal şunları söyledi:

Genel Başkan ben adayım diyorsa, doğal olarak o adaydır. Tabi bu yetmez derhal koalisyon ortaklarıyla kaynaştırılması onlarla ilişkilerin gelişmesi lazım. İlk önemli karar Sayın Genel Başkan’ın alması gereken karardır. Adayım derse aday arama gündemden kalkar ve o adayı topluma kabul ettirme sağlama çalışmasıdır. İki sene gayret göstermemiz gereken süredir. 49 gidiyor kardeşim, 49’u tutmanın yolu bu.

Eğer ‘ben aday değilim’ diye bir karar alırsa Genel Başkan, ne yapacağız. CHP, cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden, talep eden veya ikna edilen ne kadar insan varsa onların tümünü derhal kurultayını olağanüstü çağırıp, o kurultayda genel başkan olarak kimi istiyorsanız seçin o adayınız olacaktır demesi lazım.