26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Maaş promosyonları himmet imamına

FETÖ’nün kamudaki üyelerine, ‘haram, kirli paradır’ diyerek kullanmalarına izin vermediği maaş promosyonlarını ‘kendilerine teslim etmelerini’ istediği ortaya çıktı. Paraları, elden himmet imamına verenler tespit ediliyor.

Ercan Baysal25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Maaş promosyonları himmet imamına

FETÖ’nün  finans ayağıyla mücadelede önemli bilgiler elde edildi. Kripto bürokratların peşine düşen güvenlik güçleri önemli bir ayrıntıya ulaştı. FETÖ imamlarının maaş promosyonlarına çöktüğü tespit edildi. Gelen ihbarları değerlendirilen inceleme komisyonları, kurum içerisinde banka promosyonu almanın doğru olmadığını belirten çok sayıda kişinin promosyonları hemen aldığını tespit etti. Soruşturma derinleştirildiğinde ise alınan promosyonların toplu olarak örgütün himmet imamına verildiği belirlendi. Başkentte farklı kurumlarda görev yapanların otobüs ve minibüslerle promosyon parasını elden finans imamına teslim etmek için örgütün evlerine geldiği bilgisine ulaşıldı. Himmet imamının örgüt üyelerine “Bankaların maaş promosyonu parasını almanız helal değil. Bu paraları almayın. Bu bir kirli paradır. Hesabınıza yatırılan promosyonları çekip elden bize teslim edin hizmetlerimizde kullanacağız” dediği öğrenildi.

KAMUDA TERÖRE MALİ DESTEK İHTİYACI

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yeni ihraçlar için memurlara verilen maaş promosyonlarının himmet adı altında örgüte aktarılmasının önemli olduğuna dikkat çeken üst düzey bir güvenlik yetkilisi, “Yapılan iş FETÖ’nün finans ayağına katkı sağlanması anlamına geliyor. Kamu çalışanları maaş promosyonları ile terör örgütüne destek sağlamış durumda. Buna ilişkin tespitler sürüyor. Yeni KHK’daki ihraçlarda bu belirleyici olacak” dedi.