20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

‘Mağdurum’ dedi darbeci çıktı

KHK çerçevesinde kapatılan İzmir Nokta Kolejleri’nin sahibi Osman Sadi Sonverdi, FETÖ üyesi olmadığını, haksızlığa uğradığını iddia etti ancak, darbe girişiminin planlayıcılarından olduğu ortaya çıkınca tutuklandı.

Muammer Başkan 24 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
‘Mağdurum’ dedi darbeci çıktı

Nokta Kolejleri’nin sahibi Osman Sadi Sonverdi,  FETÖ üyesi olmak ve örgütün darbe girişimine destek vermek suçlarından tutuklandı. Olağanüstü Hal Uygulaması kapsamında çıkarılan KHK ile okulları kapatılan Sonverdi, İzmir Valiliği’ne başvurarak, ‘Ben FETÖ’cü değilim, mağdur oldum’’ iddiasında bulundu. 

KOD ADI: NUMAN

‘Kuzgun’ kod adlı gizli tanığın ifadelerine göre ise, Osman Sadi Sonverdi 15 Temmuz’dan önce cuntacı tuğgeneraller H.İ.Y ve S.M ve örgütün ‘İhsan’’ kod adlı sözde ‘’hususi imamı H.C ile birlikte darbe girişiminin önemli isimlerinden Adil Öksüz’ün Ankara’da yaptığı toplantıya katılmış.

Osman Sadi Sonverdi’nin fotoğrafı teşhis için ‘‘Kuzgun’’ kod adlı gizli tanığa gösterildi. FETÖ itirafçısı olan Kuzgun, Sonverdi’yi teşhis ederek, örgütteki kod adının ‘Numan’ olduğunu söyledi. ‘Kuzgun’, Ankara Çukurambar’daki bir villada darbe girişiminden önce Osman Sadi Sonverdi, generaller ve Adil Öksüz üçgeninde gelişen örgütsel faaliyetleri de anlattı: “Buluşmalarımızı Numan’ın evinde yapardık. Bana mesajlaşmak için tablet bilgisayar verildi. Bilgisayarda özel bir program ve grubun kurulu olduğunu gördüm. Grupta ‘İhsan’, ‘Selim’ ve ‘Numan’ kod adlı kişiler de vardı. 11 Temmuz’da İhsan’ın getirdiği araçla ben ve Süleyman Manka ile toplantıya gittik. Diğer araçta da Numan ile İhsan vardı.” 

ŞİMDİ CEZAEVİNDE

Bu ifadeler üzerine Osman Sadi Sonverdi İzmir’de yakalayarak gözaltına alındı. Sonverdi, ‘TSK’nın gıda,yemek ve servis ihalesi’ için Çukurambar’daki eve gittiğini kabul etti, ancak “Generallerle farklı araçlardaydık. Ben eve girmeyip kapının önünde bekledim” dedi. 

CHP’LİLER SAHİP ÇIKTI

Darbe girişiminin planlayıcılarından olduğu ortaya çıkan Osman Sadi Sonverdi’ye ait Nokta Koleji’nin kapatılmasının ardından CHP’li bazı milletvekilleri harekete geçerek, kamuoyunda ‘FETÖ soruşturmalarının mağdurları’ algısı oluşturmaya çalışmışlardı. Cumhuriyet Gazetesi de olayı ‘FETÖ mağdurları’ kampanyasına çevirmişti. Sonverdi’nin tutuklanmasından sonra  CHP’li vekillerin hiç bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.