6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

‘Meclis bitti’ diyene güçlü listeyle cevap

Enerji Bakanı Albayrak, eski ve yeni bakanların çoğunun aday listelerinde bulunmasının AK Parti’nin iddiasını gösterdiğini belirterek, “Güçlü liste, ‘Meclis etkisiz, bitti’ diyenlere cevaptır. Bu listede olmak şeref” dedi.

MUSTAFA KARTOĞLU23 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
‘Meclis bitti’ diyene güçlü listeyle cevap

Enerji Bakanı Berat Albayrak, eski ve yeni bakanların çoğunun AK Parti aday listelerinde bulunmasının AK Parti’nin iddiasını gösterdiğini belirterek, kendisinin de, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu İstanbul 1. bölge 1. sıradan aday gösterilmesini ‘büyük sorumluluk’ diye niteledi. Albayrak, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Albayrak, şunları söyledi:

BU LİSTEDE OLMAK ŞEREF

AK Parti, ‘parlamenter sistem bitiyor’ iddialarının aksine, güçlü bir başkan adayının yanında güçlü bir Meclis için de tarihi bir liste ortaya koydu. Listede Başbakan, bakanlar dahil herkes var. Bu, AK Parti’nin hem icraat hem de yasama olarak etkin bir strateji güdeceğini gösteriyor. 126 kadın adayın en az 60-70’i seçilecek yerlerde. CHP’de herhalde 20’yi bile bulmaz. Gençlerde 25 yaş altı 57 aday var. Böyle bir listede olmak bir şeref. Hele İstanbul 1. bölge, 1. sıraya konulmak çok büyük vebal ve sorumluluk. Allah mahcup etmesin.

BAKAN OLMAK SONRAKİ İŞ

Adaylık sürpriz olmadı. Güçlü bir liste bekliyordum, buldum. Ayrıca AK Parti’de görev talep edilmez, tebliğ edilir ve en iyi şekilde yapılır. Yeni sistemde artık 600 kişilik bir havuzdan değil, 81 milyon içinden bakan seçilecek. Berat Albayrak’tan daha tecrübeli dünya kadar insan var bu ülkede. Hele bir 24 Haziran’ı kazanalım. Kimin bakan olacağı, yeni sistem çok büyük sürprizlere gebe.

KÜRTLER MHP’YE ‘EVET’ DEDİ

(MHP ittifakı Kürt seçmeni kaçırır iddiası) 16 Nisan referandumu buna en güzel cevaptır. AK Parti-MHP ittifakı ile 2015 seçimlerinden çok daha yüksek bir oy aldık. Ben Kürtlerden duyuyorum; ‘Yurtdışından birileri, bin yıllık Selahaddin Eyyubi’nin intikamını almak için bize operasyon yapıyor’ diyorlar. Kuzey Irak’la da iletişimimizi hiç koparmadık. Cumhurbaşkanımızın hedefi hep ‘kazan-kazan’dır. İki taraf da kaybediyorsa, üçüncü taraflar kazanıyordur!

CHP’NİN ALTI OKU NEREDE?

Muhalefetin listesini değerlendirmek AK Parti için zul olur. Ama bir vatandaş olarak baktığımda, 6 ok diyorsunuz, nerede bu oklar? Devlet tehdit altında yoksunuz; millete darbe yapılıyor yoksunuz; cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar yoksunuz; halkı bölmeye çalışıyorlar yoksunuz.

BİZE DÜŞEN HALKA ANLATMAK

Kamuoyu araştırmalarına bakıldığında hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlerde AK Parti açık ara önde. Belirleyici unsur, 16 yıldır olduğu gibi güven ve istikrar… Buna yerli ve milli duruş da eklendi. Bize düşen, halka dokunarak, tüm küresel ve bölgesel kıyamet senaryolarının konuşulduğu bir iklimde bütün süreci doğru ve samimi bir şekilde anlatmak. Türkiye’nin güven ve istikrarındaki en önemli unsurun son 16 yılda olduğu gibi Cumhurbaşkanımız ve AK Parti olduğunu ifade etmek.

FETÖ’YE ‘TERÖRİST’ DİYEMEYENLER VAR

Cumhurbaşkanımız, ‘son nefesime kadar bu mücadeleyi vereceğim’ diyor. Muhalefetteki bazı kesimler hala FETÖ’ye terör örgütü demekte tereddüt geçiriyor. Kim kimle iletişimde, arka planda ne görüşmeler, ne pazarlıklar yapılıyor? Milletvekili seçilenler, seçilemeyenler, seçilmeyip şantaj yapanlar, yurtdışına servis edenler… Ama FETÖ, PKK taşerondur. Türkiye gölgelerle değil, arkasındaki suretlerle bir mücadele edecek. 24 Haziran bunun için çok önemli.

ERDOĞAN’A SUİKAST İDDİALARI

Amerika’da ki bir internet sitesinde haber çıkmış; İsrail suikastçiler gönderecekmiş Cumhurbaşkanımıza suikast için… Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse şüpheli bunlardır. Ortadoğu, Doğu Akdeniz, Kudüs, küresel ticaret savaşları… Türkiye 24 Haziran’dan en güçlü şekilde çıkmak zorundadır.

‘YERLi ELEKTRiKTE REKOR’ 

Enerjide yerli milli enerji kaynaklarını arttırmaya odaklandık. Elektrikte yerlilik yüzde 51.17 ile rekor kırdı. Üstelik kuraklıktan barajlarımızın elektrik üretimi yüzde 10-20 düştüğü halde. Yerlilik, verimlilik, teknoloji ve arz güvenliğine yöneldik. Bakanlığı bırakırken içim müsterih. Yeni bakan buyursun yol haritası burada.

‘EKONOMiK OPERASYON GEÇER’

Türkiye ekonomisi çok sağlam ve güçlü temeller üzerine oturmuş durumda. Çok açık net bir operasyon söz konusu; sokaktaki insanlar bile biliyor. Zarar etme pahasına, kolunu feda etme pahasına yurtdışından Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar ama birilerinin kolu o masada kalır…

‘AK PARTi-ERDOĞAN AYRIMI OLMAZ’

Seçmenimizde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy verip ama AK Parti’ye vermeme gibi bir tartışma olduğunu hiç düşünmüyorum. Bu, küçük partilerin ‘büyükten ne kadar oy çalarım’ mantığıyla oluşturmaya çalıştığı bir söylem. AK Parti, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan ayrı bir yapı değil. (AK Parti Meclis’te çoğunluğu alamazsa yeniden seçim olur iddiaları) Yeni sistemin en önemli özelliği istikrar. Yeniden seçim olmaz.