27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

'Milletimiz 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacak'

Erdoğan, 100. yıl mesajında “Ülkemizin büyük sınamalardan geçtiği bu dönemde, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine milletimizin tüm kesimlerinin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

22 Nisan 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
'Milletimiz 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacak'

29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı etkinliklerinde kullanılacak logo ve logo kurumsal kimliği, kutlamalara özel olarak hazırlanan ‘www.yuzuncuyil.gov.tr’ sitesinde yayınlandı. Sitede yer alan etkinlik programında Erdoğan’ın 100. yıl mesajı da yer aldı. Erdoğan mesajında özetle şu ifadeleri kullandı: 

“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek vatan sathına yayılmıştır. Misak-ı Milli’nin ilanıyla girilen yol, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir safhaya ulaşmıştır. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilk adımıdır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ilk değil, binlerce yıllık tarihindeki son devletidir.” 

DAHA COŞKULU KUTLAYACAĞIZ 

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 100. yıldönümü münasebetiyle, önceki yıllara göre çok daha coşkulu şekilde kutlamayı planlıyoruz. Ülkemizin büyük sınamalardan geçtiği bu dönemde, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine milletimizin tüm kesimlerinin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağına inanıyoruz. Milli birlik, beraberlik ve dayanışma etrafında şekillenen bu ruh, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran kararlılık ve inancın ifadesi olduğu kadar halen verdiğimiz mücadelenin de sembolüdür.” 

HEDEFİMİZ 2023’E ULAŞMAK

“Vatandaşlarımızın tamamının, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de, aynı heyecanla istiklallerine ve istikballerine sarıldıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi ile terör örgütlerinin vatanını hedef alan içerideki ve dışarıdaki tüm saldırılarına, bir asır önceki cesaretiyle karşı koyarak, içindeki istiklal ateşinin asla sönmeyeceğini göstermiştir. Milletimize şükran borcumuzu ödemek, 2023 hedeflerimize ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” 

PASKALYA KUTLAMASI 

Başkan Erdoğan, Paskalya Yortusu dolayısıyla mesaj  yayımladı. Erdoğan mesajında, “Muhtelif kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşlarımızı, en önemli yortularından biri olan Paskalya münasebetiyle en içten duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

TÜRGEV YURDUNA ZİYARET

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV Şişli Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret  etti, öğrencilerle yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da ziyarette hazır bulundu.