11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Münbiç’i terörden temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil’deki terör bataklığını kurutmak için harekatın sürdüğünü belirterek “Şuanda Münbiç’te operasyonlar başladı. Devriye gezme olayı başladı. Niye? İş bilenin kılıç kuşananın” dedi.

19 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Münbiç’i terörden temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 5 gün kala Samsun ve Ordu’da halka seslendi. Akşam da “Gençlik ve Teknoloji” buluşmasına katıldı.Erdoğan,sosyal medya özel yayınında gençlerin sorularını cevapladı. Program Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça olmak üzere 4 farklı dilde yayınlandı. Erdoğan Türk askerinin Münbiç’te devriye gezmeye başladığını hatırlatarak “Münbiç’te, devriye gezme başladı. Niye? Kardeşim iş bilenin kılıç kuşananın. BÖlgeyi terörden tamamen temizleyeceğiz” dedi. 

ÖNCÜLÜK BEKLİYORUZ

Erdoğan, 24 Haziran’da çok kritik tarihi bir seçim yapılacağını belirterek “Biz Samsun’dan tıpkı bir asır önce olduğu gibi Yeni Türkiye’nin kuruluşuna da öncülük yapmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. Önceki gün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen dev mitingi hatırlatan Erdoğan “Acayip bir sağanak vardı. Dedik ki herhâlde gelmeyecekler. Fakat kar boran fırtına hiç dinlemediler. Ve bu davaya gönül veren tüm kardeşlerim, 1 milyon 300 bin kişi Yenikapı’yı doldurdu” diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi: 

- Üç beş oy uğruna terör örgütünün siyasi uzantılarına, arkadaşlık yapmadık. İcazeti Edirne’deki provokatöründen değil, milletimize hizmet etmekte aradık. 

- Senin ne işin var Edirne’de? Bu adam Yasin Börü’nün öldürülmesine yol açan kişi değil mi? Bu parti bu kişiden başka aday mı bulamadı? İlla genel başkanlar oluyorsa, senin genel başkanın niye aday olmadı?

-Bir de benim için o diyor artık yorgun diyor. Bay Muharrem, ben antrenmanlıyım. Hayatımın 16 yılı futbolla geçti. 40 yıl siyasette tecrübem var. Ve şunu gördüğümüz zaman aldığımız sinerji bizi yormaz. Ama sen daha başlamadan bittin. Niye? Ya senin yalandan başka sermayen yok ki. Be gafil. 5 gün sonra milletim sizin defterinizi dürecek.

- Yeni dönemde OHAL’i süre bittiğinde kaldıracağız. Ama bu demek değil ki, yine gelmeyebilir. Teröre yönelik en ufak bir şey olursa yine getirebiliriz.

- Benim dışımdaki adaylardan terörle mücadele konusunda bir şey duydunuz mu? Adam gidiyor orada işin başını ziyaret ediyor zaten. 

-Diğerleri hazımsızlık duysa da biz Kandil’deki terör bataklığını kurutmak için operasyonlarımızı sürdürüyoruz. 

-24 Haziran sonrası Afrin’i geri almaktan bahseden alçaklara o günleri asla göstermeyeceğiz. CHP, HDP, Saadet ve İP’e gönül verenlere de sesleniyorum. 

-  Beka davasındaki mücadelemizde sizin lider kadrolarınızın bir derdi yok. Bu mücadeleyi biz kazanacağız. Ve biz kimseden icazet alarak bu yolda yürümüyoruz.

- Şuanda Münbiç’te operasyonlar başladı. Şu anda devriye gezme olayı başladı. Niye? İş bilenin kılıç kuşananın.

- Seçim meydanlarında başörtüsü deyip, Meclis’teki görev süresi boyunca nasıl imam hatip ve başörtüsü düşmanlığı yaptığını biz biliriz... Bay Muharrem, bay Kemal size bu vebal yeter ya. 

-  Sahibi olduğu dershanede  çalışanların haklarını nasıl gasp ettiğini de tespit ettik. Bay Muharrem, şovlarla kirli yasakçı geçmişini kapatabileceğini düşünüyor.

OSMANLI TOKADI VURUN

- Amerika’dan telefon gelmeden, Edirne’deki zatın iznini almadan meydanlarda tek bir kelime konuşamıyor. 

-  Kılıçdaroğlu gibi önüne ne konursa hemen inanıyor. Böyle olunca da sürekli işletilmekten, telefon dolandırıcılarının maskarası haline gelmekten kurtulamıyor. 

- Biz belki utanır diye Bay Muharrem’in yalanlarını ifşa etmeye eski kirli defterlerini açmaya devam edeceğiz. 

- Bunun şairlik yönü de varmış. Ben bunu o şiir kitabından bazı yerleri okumayacağım. Ama gençler o şiir kitabında ne olduğunu görecekler.  

- Bizi terör örgütleri üzerinden hizaya sokmaya çalışanlara cevabımızı sandıkta vereceğiz. Bizi döviz kuru ve kredi notu üzerinden terbiye etmeye heveslenenlere de Osmanlı tokadını  vuracağız. 

- İnşallah yastık altında doları olanlar, eurosu olanlar varsa bunları bozdurun. Hemen bunları TL’ye çevirin. Bunlara burada da bir dersini verin.

Vezirköprü, Çarşamba ve Bafra ovaları SİT ilan edildi 

- Samsunlu çiftçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Çıkıyor diyor ki, “çiftçiye bir şey verilmedi” Haberi yok. İşte buyur verdiğimiz. Ama işine gelmez, çünkü yalan.  

- Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovalarını SİT alanı olarak koruma altına aldık. Bu ovalarda çivi bile çakılmayacak. Sadece tarımsal üretim yapılacak. Tamam mı? Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler? Etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Demokrasi bu.

- Samsun’da bir teknokent, iki ARGE merkezi kurduk. Tüm bu hizmetleri sizlerin desteğiyle 24 Haziran’dan sonra daha da hızlandıracağız, çoğaltacağız.