26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O silah sizi vurur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin silahlı pankartla tehditlerine göz yuman Avrupa’ya sert çıktı: Siz bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı.

27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Sancaktepe’deki toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, Avrupa’daki faşist uygulamalar ile İsviçre’deki skandal pankarta çok sert tepki gösterdi. İşte Erdoğan’ın mesajları..

- MANKURTLAR:  FETÖ mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti artmıştır. Ordumuz, emirleri komutanlarından değil, başka yerlerden alan mankurtlardan temizlendi. 

- OYUN BOZULDU: Fırat Kalkanı ile Suriye’deki oyunu tam ortasından bozduk. Şimdi sıra diğer bölgeleri derleyip, toparlamaya geldi.  

- AFRA TAFRA YAPILAMAZ: Türkiye afra tafra yapılacak ülke değildir. Televizyonları izliyoruz. Bakıyorum çok enteresan, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa’da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Ve onların solak partileriyle, Türkiye’nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. Siz bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı. 

- DÜŞMAN DEĞİLİZ: Buradan komşularımıza ve özellikle de Avrupa ülkelerine, Amerika’ya, Rusya’ya bir mesajım var. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tersine her ülkeyle  en iyi, en ileri, en samimi, siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz.   

- BEYLER RAHATSIZ OLUYOR: Bunlar kalkıp benim bakanıma sınırlarını kapatırsa, başka bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağım? Türkiye Cumhurbaşkanına ‘Diktatör’ diyeceksin... Bunlara faşist, Nazi dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor. Belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz?  Camilerimizi yakıp, yıkmadınız mı?   Faşistsiniz, faşist. Nazi uygulamalarından da istediğiniz kadar rahatsız olun. Eğer bizim cami duvarlarımıza gamalı haçları çiziyorsanız, bunların hesabını sormuyorsanız, bu lekeyi üzerinizden atamazsınız.

- BİZE DEĞİL,TERÖRE SİLAH: Bize verilen hiçbir sözün tutulmadığı, buna karşılık terör örgütlerinin sürekli desteklendiği, öne sürüldüğü bir düzenin devam edebilmesi mümkün değildir. Bir taraftan silah vereceksiniz ve o silahlarla ülkeme ateş ettirecek. Ben de buna susacağım. NATO’da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey?  Artık sözün bittiği, hareket zamanının geldiği günlerdeyiz. 

- KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ: Hangi yüzle siyaset yapıyorsun? 7 seçim kaybettin, şimdi 8’incisi. Batıda arka arkaya 2 seçim kaybetsin birisi, bırakır gider. Ama bunlarda böyle bir şey yok. Yeni sistem bunları barındırmıyor. Onun için de istemiyorlar.

- GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR: 7 Haziran 2015 seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olamayınca neler olduğunu hatırlıyorsunuz değil mi? Biz Türkiye’yi işte bu vampirlere bırakmamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiriyoruz. İçeride ve dışarıda   ‘evet’ çıkmasının önünü kesmek için seferberlik ilan edildi.  

- AVRUPA’YA TEPKİ: Bunlar dürüst değil. Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Vatikan’da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır, Vatikan’da niye bir araya geldiniz, Papa’nın huzurunda niye bir araya geldiniz. Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. Bize bugüne kadar ne dediler? ‘İkide bir, bize böyle diyorsunuz ama böyle bir şey yok’. Evet, siz Türkiye’yi Müslüman olduğu için içeri almıyorsunuz.

Erdoğan, Esenler’de düzenlenen toplu açılış töreninde bir bebeği kucağına alarak sevdi.  

Yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz

Erdoğan, ABD ve Avrupa’nın teröristlere silah vermesine tepki gösterdi: Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecektir ama Türkiye’ye sattıkları silahlar, müttefiklik ilişkisi içinde onları da koruyacaktır.

- SİLAH UYARISI: Unutmayın, yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz, bunu böyle bilin. Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecektir ama Türkiye’ye sattıkları silahlar, müttefiklik ilişkisi içinde onları da koruyacaktır. Bu gerçeği unutanlara artık söyleyecek sözümüz kalmamıştır.

- ÖFKENİN SEBEBİ: Onların öfkesinin sebebi, bizim yanlış yola sapmamızdan değil, kendi güdümlerinden çıkmamızdan kaynaklanıyor. Yoksa bizim yolumuz Allah’ın izniyle dosdoğrudur. 

- OTEL ODASINDA HÜKÜMETE SON: Artık bu ülkede hükümetler otel odalarında kurulmayacak, bürolarda kurulmayacak, medya patronlarının talimatıyla hükümet kurulmayacak. Bir ayda 3 parti değiştiren tiplere artık ihtiyaç kalmayacak. Her şey şeffaf olacak, açık olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, milletimiz kim tarafından ne kadar süre yönetileceğine sandıkta kendisi karar verecek.

Hollanda kızları diri diri gömdü

- HANİ KADIN HAKLARI?: (Hollanda’ya tepki) Aile Bakanımı, arabanın içine mahkum ettiler ve bir bayan. 

Lafa geldiği zaman ‘kadın hakları şöyle, kadın hakları böyle’ diyordunuz. Siz ne anlarsınız kadın haklarından ya. Siz, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen o cehalet anlayışının devamısınız. 

NUMAN KURTULMUŞ: İsviçre’nin yaptığı pervasızlık

Başbakan Yardımcısı Numan kurtulmuş, İsviçre’deki skandal pankarta tepki gösterdi. AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nca Gayrettepe Point Otel’de düzenlenen halk oylaması buluşmasında konuşma yapan Kurtulmuş, İsviçre’deki küstah pankartla ilgili şunları söyledi: “İsviçre’de cumhurbaşkanlığı sistemi getirmiyoruz ki. Türk halkının oylayacağı bir anayasa teklifini gündeme getiriyoruz. Kararı millet verir. Milletimiz ne derse başımız gözümüz üstünedir. Bir kelime üzerine laf söylemeyiz. Ama sana ne oluyor elin İsviçrelisi de burnunu işimize sokuyorsun. Sana ne? Nerede dostluk, müttefiklik?  Maalesef cuma günü İsviçre’nin başkentinde yine PKK’nın yaptığı mitingin adı, ‘Cumhurbaşkanlığı sistemine hayır’ mitingi. Koskoca bir pankart. Onda bir Erdoğan resmi ve yanında da onun şakağına doğru hiza alınmış bir silah resmi. ‘Erdoğan’ı öldürün.’ Bu pervasızlık, cüretkarlık, terör örgütlerinin ‘hayır’ kampanyasına verdikleri bu açık destek hiç merak etmesinler, milletimiz tarafından iyi görülüyor.” AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği etkinliğe de katılan Kurtulmuş, “Biz İsviçre’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getirmiyoruz ki. Korku dağları bekler diye bir söz var Türkçe’de güçlü ve büyük Türkiye’den korkuyorlar” dedi.    

SÜLEYMAN SOYLU: Kılıçdaroğlu FETÖ’yle Katolik nikahı kıydı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Trabzon’da halka seslenen Soylu, “Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a gitmiş. ‘Evet verirseniz 4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapacaklar’ diyor. Adam kavga kaşağısı ya. Bu kadar içerisinden milleti birbirine düşürmek, kin ve nefret ortaya koyabilmek için ‘hangi fitneyi ortaya atsam da, hangi fitneyi sağlasam da memleket birbirine karışsa’ diyen bir adam daha ülkeye gelmemiştir. Yalan ve fitne bunda” dedi. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile Katolik nikâhı kıydığını iddia eden Soylu “Bu FETÖ ile nasıl bir uzlaşma sağladın ki, nasıl kol kola girdin ki nerdeyse Gordion’un düğümü gibi bir türlü çözülemiyor. Anlaşılan Kılıçdaroğlu FETÖ ile Katolik nikâhı kıymış. Tencere kapak olmuşlar” diye konuştu.

BOZDAĞ’DAN PANKART TEPKİSİ: Avrupa değerleri maalesef yok ediliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsviçre’de Erdoğan aleyhine pankart açılmasına sert çıktı. Yozgat Kadışehri’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, şunları kaydetti: “İsviçre’de teröristlerin eyleminde, Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu bir afişte Cumhurbaşkanına doğrultulmuş bir silah ve “Erdoğan’a ölüm” şeklinde yazı yazıldı. Bu, büyük yanlışlıktır. Avrupa değerlerinin maalesef İsviçre hükümeti tarafından da yok edilmesidir. Ülkeler arasında diplomatik kuralların da aynı şekilde çiğnenmesidir. Referandum sürecinde Türkiye’nin içişlerine aynı zamanda müdahale anlamı da taşımaktadır. Türkiye, İsviçre’nin veya terör örgütlerinin yaptıklarıyla yapacaklarıyla rotasını değiştirecek bir ülke değildir. 16 Nisan’daki halk oylamasını etkilemek, Türk halkının bu konuda terör örgütüyle aynı safta yer almasını sağlamak maksadıyla bunları yapıyorlarsa boşunadır.” 

BÜLENT TÜFENKCİ: 80 milyon Türk’e hakaret ediliyor

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Yeşilyurt’ta vatandaşlara yaptığı konuşmada, İsviçre’nin başkenti Bern’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan miting düzenlenmesine tepki gösterdi. Tüfenkci, şunları kaydetti: “Erdoğan’a, 80 milyonu temsil eden devlet başkanımıza yapmış oldukları hakareti görüyor musunuz? Silahı dayatıyor, ‘öldürün’ diyor. Bu ne demektir? 80 milyon Türk vatandaşına hakaret demektir.  Ey İsviçre, sen Erdoğan’ı sevmeyebilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına asla hakaret edemezsin. Demokrasi, ifade hürriyeti deyip insanları yıllarca kandırdınız ama geldiğiniz noktada demokrasinin d’sinden bir nasip almadığınızı bütün dünya görüyor.”