19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'O teröristten hesap sormasını da biliriz'

Haçlı terörünün Türkiye üzerindeki oyunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Yeni Zelanda’yı katil teröristen hesap sorulması için uyardı. Erdoğan “Eğer Yeni Zelanda sormazsa, öyle veya böyle biz, hesabını sormasını biliriz” dedi.

20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'O teröristten hesap sormasını da biliriz'

Türkiye Başkanı ve AK Parti Genel Recep Tayyip Erdoğan, yoğun seçim maratonunu dün de sürdürdü. Erdoğan Zonguldak/Ereğli, Sakarya, Kocaeli ve Üsküdar’da düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. Erdoğan, AK Parti’nin 17 yıldır nice badireler atlatarak kalkınma yolculuğunu kesintisiz devam ettirdiğini belirterek “Ülkemizin önünü terör örgütleriyle, gizli açık nice tuzakla, oyunla kesemeyeceklerini görenler son olarak doğrudan milletimizin işine, aşına saldırdılar. Hamdolsun bu saldırıyı da püskürttük” dedi. Alandakilere “Atatürk’ün adını istismar etmekten başka icraatı olmayanlar ne yapıyor dersiniz?” diye soran Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP, etrafında bazı partileri toplayarak bizim karşımızda ittifak kurdu. Cumhuriyetin kurucu partisi olmakla övünen CHP, gitti ülkemizin sırtına hançer saplamak için herkesle yatıp kalkan bir terör örgütünün emrindeki partiyle ittifak kurdu. Aynı şekilde adı İYİ ama kendisi karışık parti de bu örtülü ittifakı güle oynaya kabul etti. Kendileri her ne kadar inkar etseler de bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı çıktı, her şeyi açıkça ifade etti.”   

BUKALEMUN SİYASETİNİN SONU 

“Güneş çarığı sıkar, çarık ayağı sıkar” atasözüne atıfta bulunan Erdoğan, “Bölücü örgütün emrindeki parti, oynanan oyunu ifşa edip, bunları sıkmaya başlayınca bunlar da kendi tabanlarını sıkıyor. Ama bu iş böyle gitmez. Artık bu maskeli balonun, matruşka oyununun, bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir” diye konuştu. Yeni Zelanda’da yaşanan Haçlı terörünü hatırlatan Erdoğan, teröristin silahına yazdığı isimlere ve tarihlere dikkati çekti. Terör saldırısını izleten Erdoğan ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “İslam dünyasından kaynaklanan terör” sözlerini dinletti. Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun terör saldırısında şehit olan Müslümanları hedef alan Avustralyalı senatörden bir farkı olmadığını hatırlatarak “Ya sen Müslüman değil misin? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl ifade eder?” diye sordu. 

SEN KİMSİN YA! TERBİYESİZ AHLAKSIZ, SEN KİMSİN

Başkan Erdoğan, 31 Mart’ın beka meselesi olduğunu vurgulayarak, Bay Kemal’in YPG’nin Türkiye’ye zarar vermeyeceği yolundaki sözlerini anımsattı. Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yapılan oyunu gösteriyor. Anadolu yakasında duracakmışız, Avrupa yakasında duramazmışız. Sen kimsin ya? Terbiyesiz, ahlaksız, sen kimsin? İbadette olan 50 kardeşimizi kalleşçe, adice, alçakça öldürdün. Ama bunun hesabını vereceksin. Eğer Yeni Zelanda sormazsa, öyle veya böyle biz, bunun da hesabını sormasını biliriz. Efendim ‘Bizim yasalarımızda 15 yıldan daha fazla mahkumiyet yokmuş’... Ya ne diyorsunuz? Ya bu insan hayatı, canı ne kadar ucuz? Eğer yasalarında böyle bir şey yoksa yeni yasal düzenleme yap, bu tür katillere de hayat hakkı tanıma.”

15 TEMMUZ DARBECİLERİNİ BESLEMEK AĞIR GELİYOR  

Başkan Erdoğan, idamı kaldırarak yanlış yaptıklarını vurgulayarak darbeci hainlerin ağırlaştırılmış müebbet bile olsa “beslemenin bile” ağır geldiğini söyledi. İdamın parlamentodan geçmesi halinde kendisinin onaylayacağını belirten Erdoğan Yeni Zelanda’nın da teröristle ilgili gereğini yapmasıuyarısında bulundu. Erdoğan şunları kaydetti: “Teröristin silahındaki her ifade, üzerimizde yapılan hesapların itirafı gibidir. Çanakkale’de 16 bin 500 km’den çıktınız geldiniz. Sizin Çanakkale’de ne işiniz vardı?.. Bunca yıldan sonra hala bunlar kan, kin kusuyorlar. Buraya niye geldiniz, ne işiniz vardı sizin burada? Bizim sizinle bir alıp veremediğiniz yoktu ki, niye buralara geldiniz? Tek sebep biz Müslümanız onlar da Hristiyan... Sınırlarımızın dibinde terör koridoru oluşturmaya çalışanların amacı da aynı. Güney Asya’da ve Afrika’da çeşitli isimlerdeki terör örgütleriyle Müslüman kanı dökenlerin, masum insanlara zulmedenleri sahaya sürenlerin de hedefi aynı.”   

Şevval Tayyip dedesiyle buluştu 

Başkan Erdoğan, Ereğli’deki mitingde “Mektup yazıp bugün bizi bekleyeceğini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Şevval Cerrah kızımız burada mı?” diye sordu. Erdoğan, Şevval’i sahneye çağırdı ve “Şevval kızımızın mektubuna cevap veremedik ama bak bizzat çıkıp geldik. Şimdi biraz sonra Rabia’mızı birlikte tekrarlayacağız” dedi.  

AK Parti gölgesinde yürümek isteyenler!

AK Parti’nin kapılarının hizmet etmek isteyen herkese açık olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ama bu kapının dışına çıkıp da hala AK Parti’nin gölgesinde yürümeye çalışanlara da hiç kusura bakmasınlar, en küçük muhabbetimiz olmaz” dedi.

Ereğli Demir Çelik’e ilave bin istihdam

Başkan Erdoğan, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldığını belirterek “Ereğli’mizden bin kardeşimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacaktır” dedi. 

ZONGULDAK

SAKARYA

Bu karanlık oyunu bir kez daha bozalım 

Başkan Erdoğan meselenin sadece 3-5 belediye başkanlığı almak olmadığını belirterek Türkiye’nin gücünün iskirar ve güven ortamının sürmesine bağlı olduğu için çabaladıklarını söyledi. Erdoğan “Seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla da çıkmayı hedefliyoruz. Onun için 31 Mart’ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz” dedi. Türkiye ile ve Türk milleti ile hesabı olan herkesin 31 Mart’ı beklediğini ifade eden Erdoğan, “Önce Gezi olayları, ardından 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimini yaşadığımızda, birileri 2019 mahalli idareler seçimlerinin bizim sonumuz olacağını düşünerek, ellerini ovuşturuyorlardı. Hamdolsun milletimizle birlikte olduk. Bu hesabı yapanların ellerini, böğürlerinde bıraktık” diye konuştu. “Baktılar sandıkta olmuyor, 15 Temmuz’da darbeyle ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar” diyen Erdoğan şimdi de gözlerini 31 Mart’a diktiklerini belirterek “Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar” diye konuştu.      

ELİN OĞLU HİÇBİRİNİ UNUTMADI

Başkan Erdoğan, ülkesine ve milletine olan sevgisinden zerre kadar şüphe duymadığı CHP’ye gönül verenlere, milliyetçiliği konusundaki samimiyetine yürekten inandığı ve hala İYİ Parti’ye ümit bağlayanlara, geçmişi inkar etme pahasına garip bir siyasetin içinde bulunan ve hala Saadet’le birlikte olanlara, iradeleri adeta bir meta gibi pazarlanan, tezgaha konulan Kürtlere seslendiğini söyledi. Hangi sebeple olursa olsun kırgınlığını sandığa yansıtma düşüncesi olanlara da seslendiğini belirten Erdoğan, “Gelin bu karanlık oyunu birlikte bir kez daha bozalım” dedi. Yeni Zelanda’daki Haçlı terörünü hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizde bazıları kendi tarihimizin zaferlerini ve yenilgilerini unutmuş olabilir. Ama elin oğlu hiçbirini unutmamış. Unutmadığı gibi 2019’da getirip, onu da silahına kazımış. Bununla yetinmeyip cami basıp 50 Müslüman kardeşimizi alçakça katletmiş. Bölücü örgütün eli kanlı teröristlerinin de bu alçak katille amacı aynı değil mi? Amaç Türkiye’yi yapabilirlerse tümüyle yıkmak. Beceremezlerse zayıflatmaktır. 

Amaç bu vatandan son ferdimize kadar hepimizi ölü veya diri atmaktır. Amaç bize bu dünya üzerinde özgürce nefes alabileceğimiz hiçbir yer bırakmamaktır.” 

SATILAN BİRİSİ VARSA O DA BAY KEMAL'DİR

Başkan Erdoğan, “Bu Bay Kemal var ya bu çok garip bir insan” diyerek Arifiye’de ana bakım fabrikasının işletmesini hızlandırmak için 25 yıllığına Katar-Türk işbirliği olan BMC’ye devredildiğini hatırlattı. Erdoğan “Bay Kemal ne diyor? ‘Sattılar’ diyor. Satılan birisi varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun? Burada kesinlikle bir mülkiyet devri söz konusu değildir. Varsa böyle bir şey ispatla. Ben her şeyi bırakmaya varım. Ama sen, siyasetten çekilmeye var mısın?” diye konuştu. Bu fabrikanın arazisi, taşınmazları, tezgahları, ekipmanlarının devlete ait olarak kalacağını sadece işletmesinin 25 yıllığına özel sektörde olacağını söyledi. Ereğli Demir Çelik Fabrikası kurulacağı zaman, CHP zihniyetinin ona da karşı çıktığını belirten Erdoğan, “Bunlar yapmak için yok, bunlar yıkmak için var” dedi.      

MİTİNGE 120 BİN KİŞİ KATILDI

KOCAELİ

Türkiye düşmanlarına hadlerini bildirin

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de Milli İrade Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde önemli mesajlar verdi: 

TARİHİ ZAFER BEKLİYORUM: 31 Mart’ta da Kocaeli’den tarihe geçecek bir zafer bekliyorum. Bu sefer sizlerden dünyanın öbür ucundaki Türk düşmanlarına, Müslüman düşmanlarına hadlerini bildirecek tarihi bir sonuç bekliyorum. İstanbul’u Konstantinapole çevirme hevesiyle yanıp tutuşan Bizans artıklarına şöyle okkalı bir Osmanlı tokadı indirmenizi istiyorum. DEAŞ’ından PKK’sına Neonazisinden FETÖ’süne kadar ülkemizi hedef olan şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmanızı istiyorum. Öyle bir ses vereceksiniz ki İslam karşıtlarının dizlerinin bağı çözülecek. Öyle bir haykıracaksınız ki ‘Haçlılar mescitlerinize dokunmaz’ diyen Pensilvanya’daki şarlatanın, haçlı emellerine hizmet eden Kandil’deki terör baronlarının yürekleri ağızlarına gelecek. 

BÜYÜK BİR MİLLETİZ: Tarih, bir toplum için hem bir ibret vesikası hem de ilham kaynağıdır. Biz, emperyalistlerin masa başında kurduğu bir ülke değiliz. Biz işgalcilerin sınırlarını çizdiği bir devlet de değiliz. Biz, 2 bin 200 yılı aşan devlet tecrübesiyle büyük bir milletiz. 

ÜSKÜDAR

MİLLETİN DUASINI ALANIN SIRTI YERE GELMEZ 

Başkan Erdoğan, AK Parti’nin Üsküdar mitinginde, hizmet ateşiyle yananlara durmanın yakışmayacağını belirterek, şunları söyledi: Milletin desteğini, duasını alan bir siyasetçiyi durdurabilecek hiçbir fani güç yoktur.  Milletiyle aynı hedefe yürüyen, aynı idealleri paylaşan bir devlet adamının önünü kesebilecek hiçbir engel yoktur.” Teşkilata da uyarılarda bulunan Erdoğan, “Duyuyorum ki teşkilatımızda vatandaşlarımızı anlamakta hala zorlananlar var. Duyuyorum ki belediyelerimizde vatandaşlarımıza yeterli ihtimamı göstermeyenler var. Duyuyorum ki milletvekillerimiz arasında vatandaşımızın ulaşmakta zorluk çektikleri var.  Duyuyorum ki partimizde vatandaşımızın derdini dinlemek istemeyenler var. Buradan söylüyorum, vatandaşımızın gönlünü kıran benim de kalbimi kırmış, dünyamı yerle yeksan etmiş demektir” ifadesini kullandı.