26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'Oğlumun babalar günü hediyesi parayla satın alınamaz'

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde evlatlarını şehit veren babalar ile babaları şehit olan evlatlar, “Babalar günü’nü buruk geçiriyor.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'Oğlumun babalar günü hediyesi parayla satın alınamaz'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olan Tolga Ecebalın’ın babası Tarkan Ecebalın da, evladını o kanlı gecede kaybeden babalardan biri. O gece yaşananları, oğlu için oluşturdukları müzeyi, oğluna duyduğu özlemini anlatan Tarkan Ecebalın’ın tek tesellisi ise ‘şehit babası’ olması.  Oğlunun acısının sıcaklığını koruduğunu belirten Tarkan Ecebalın, bir yılın kendileri için gururla ve şerefle geçtiğini söyledi.      

HER ANIMIZ TOLGA 

Ecebalın, “Tolgasız bir günüm geçmiyor ki bir yılım geçsin. Her gün, her dakika Tolga’ylayız. Bize şeref, gurur bıraktılar. Bu bir yıl bizim için şerefle, gururla geçti. Sadece biz değil tüm şehit aileleri için bu böyle. Biz onlarlayız, onlar da bizimle. Belki biz onları göremiyoruz ama onlar kendilerini bize hissettiriyorlar. Her Babalar Gününde bana bir hediye alırdı. Son Babalar Gününde bir kazak almıştı. Oğlum bu yıl da bize parayla satın alınamayacak bir şey verdi.Şerefi, onuru, gururu hediye etti bize”  diye konuştu. 

TORUMUN SEVİNİYOR

Şehit Tolga Ecebalın için oluşturulan müzede bulunan oğlunun ceketlerinin cebine para bıraktığını belirten Tarkan Ecebalın, “Torunum Bade, babasının ceketlerinin ceplerine bakıyor ve ‘Dede, babam yine bana para bırakmış, cebinde para buldum’ diye bana sesleniyor. Ona ‘Evet, senin baban şehit ve şehitler ölmez. Senin için buraya gelip para bırakıyor’ diyorum, çok seviniyor” ifadelerini kullandı.  

MELEK İLE YAŞAMIŞIZ

Kanlı darbe girişiminde oğullarından Onur Ensar’ı şehit veren, Emin Oğuz ise gazi olan İhsan Ayanoğlu, da, “Çocuklarım bana çok büyük bir mesuliyet yükleyip, gurur yaşattılar” dedi. Onur Ensar’ın başkasına yardım ederken şehit olduğunu belirten baba Ayanoğlu, “Bir gün eşime, ‘Hanım biz 27 sene bir melekle, bir evliya ile mi yaşamışız da biz mi fark edemedik’ dedim. O, iyilik için yaratılmıştı adeta” die konuştu.