26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

‘Pusuya yatmış defolu zihinler’ 

MHP lideri Bahçeli sert konuştu: Hiç kimse kriz çığırtkanlığı, kaos şakşakçılığı yapmamalıdır. İdlib; fokur fokur kaynayan kazana, fitili ateşlenmek üzere olan dinamite dönüşmüştür. 

7 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘Pusuya yatmış defolu zihinler’ 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantılarının ardından açıklama yaptı. Ekonomik ablukayla mücadele edildiğini belirten Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: Sınırlarımızın  hemen dibinde, mücavir alanlarda, kısaca Suriye özelinde malum felaketler tekrar gözlerini açmış, milli güvenliğimizi tam karşı cepheden tehdit etmeye başlamıştır. Ekonomik tetikçilerin suikastları aralıksız devam etmektedir. Hiç kimse kriz çığırtkanlığı, kaos şakşakçılığı yapmamalıdır.” 

FOKUR FOKUR KAYNIYOR 

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’i “fokur fokur kaynayan” kazana, fitili ateşlenmek üzere olan dinamite benzeten Bahçeli “İdlib merkezli olası çatışmaların, şimdiye kadar bölgede yaşananların en kanlısı olabileceği anlaşılmaktadır. Türkiye sınırına milyonlarca Suriyeli sığınmacının yığılması da bir diğer açmaz ve sancılı vakadır. Esad rejiminin aralarında PKK’lıların da olduğu silahlı gruplarla dört farklı noktadan İdlib’e saldırı düzenlemesi mümkün ve muhtemel görülmektedir. Rusya periyodik olarak İdlib’i bombalamakta, ABD ise her türlü ihtimale göre hazırlığını yapmaktadır. Siyasi ve diplomatik temaslarla aynı zamanda Astana ruhuna müzahir bir çalışma ve görüşme trafiğiyle İdlib meselesinin çözüm yolları aralanabilecektir” ifadesini kullandı.