26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sandıkta Osmanlı tokadını atın

CHP, Ankara’dan İstanbul’a Kandil’in destekledikleriyle beraber yürümedi mi? Yürüdü. Bunlara şimdi gerekli ders verilmeyecek mi? Siz, Osmanlı torunusunuz. Bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi? Ama sandıkta, demokratik. Buna göre adım atmamız lazım.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sandıkta Osmanlı tokadını atın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Trabzon mitinginde halka seslendi. Önemli mesajlar veren Erdoğan, şunları söyledi…

İHANET İÇİNDELER: Biz karşısına Cumhur İttifakı ile geliyoruz. Onlar, kiminle geliyor? Yanlarında, arkalarında, önlerinde kimler var? Milletvekili transferinden, seçmen dağıtmaya kadar yapmadık rezillik bırakmadılar. 15 vekili bir yere gönderdiler mi, gönderdiler. Bunlar, siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler. 

ALAVERE DALAVERE: Bazıları alavere dalavere yapıyor, bu oyuna gelmeyin.   

l BAY MUHARREM: Birileri meydan meydan gezip ‘Turist sayısını şu kadar artıracağız’ diyor değil mi? Ama aynı kişiler havalimanlarının inşasına karşı çıkıyor mu? Bunların kim olduğunu biliyorsunuz. Bay Muharrem öyle. Diğerleri de öyle. Peki aynı kişiler yeni yollar, tüneller, köprüler yapılmasına da karşı çıkıyor mu? Aynı kişiler, inşaat sektörünün gelişmesine, yani oteller, tesisler yapılmasına da karşı çıkıyor mu? Bu nasıl iş? Ülkeye gelen turistleri dağlardan, bayırlardan atla, eşekle mi taşıyacaksınız? Bunlar hala atla, eşekle insanların geldiği dönemi yaşıyor. Bunlar şaşkın. Bunlar öyle şaşkın ki birinin söylediğini öteki yalanlıyor. 

YIKIM EKİBİ: Biz, latife olsun diye bir şey söylüyoruz. Onlar arkasına düşüp meydan meydan dolaşıyorlar. Çünkü kendilerinin söyleyecekleri sözü yok. Bunlar yıkım ekibi. Yıkmayı iş yapmak sanıyorlar.  

CHP ZİYNİYETİ: Geçmişte üniversiteleri terör yuvalarına dönüştürmek, gençlerimizi birbirine kırdırmak dışında ne yapmış bu CHP zihniyeti? İşte buyurun. Adaylığı açıklandı, beyefendi Edirne’deki terör örgütlerinin desteğindeki bir kişiyi ziyaret etti. Bunlar öyle ki düşünün 7 Haziran seçiminden sonra benim Kürt kardeşlerimi sokağa çağırıyor ve orada 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü mü? Öldürenler kimdi? Yine Kürtler ama suç onların mıydı? Suç, şu anda aday olan kişinin davetiydi, onlar davet ettiler ve 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü. 

DEMİRTAŞ’A GÖNDERME: 15 yaşında Yasin Börü’yü bunlar öldürdü. Bunu nereye koyacaksın? Ne oldu şimdi? Söylediği laf şu ‘Cumhurbaşkanı adayı ya bırak.’ Ne demek ‘Cumhurbaşkanı adayı ya bırak.’ Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış gelişme. Bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş, ‘Mahkum değilmiş, tutukluymuş.’ Tutukluluğun nedeni çok önemli. 

OSMANLI TORUNUSUNUZ: Bizim, terör örgütleriyle yan yana, omuz omuza olanlara verecek oyumuz yok ama bunlar, bu CHP, Ankara’dan İstanbul’a Kandil’in destekledikleriyle beraber yürümedi mi? Yürüdü. Bunlara şimdi gerekli ders verilmeyecek mi? Siz, Osmanlı torunusunuz. Bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi? Ama sandıkta, demokratik. Buna göre adım atmamız lazım. 

KEK DiYORUM KEKLiK ANLIYOR 

KUMARHANE DEĞİL, KIRAATHANE: (Millet kıraathanesi projesi) Bu ana muhalefet benim kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Ne diyor biliyor musunuz? Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor. ‘Kıraat’ okumaktır Bay Kemal, ben biraz bilirim Arapçayı. Bay Muharrem, kıraathane, okuma evi, okuma yeri demektir. Millet olunca, milletin okuma evi, okuma yeri.  

KEK VE  ÇAY OLACAK: Hazırladığımız projedeki millet kıraathanelerinde internet ile kek, çay gibi ikramlar da olacak. Ben kek diyorum onlar keklik anlıyor. ‘Bu işsizliğin alametidir’ diyor. 

GENÇLERE MÜJDE 

Gençlerimize yeni bir müjdemiz var. Önümüzdeki dönemde her yıl 100 bin gencimize, eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde üç aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getiriyoruz. Yani burs biraz daha yükselmiş oluyor. Gençlerimiz ağaç dikmeden üniversiteye hazırlık kursuna, yaşlı bakımından kodlama yazılım eğitimine kadar geniş bir alanda görev alacaklar.   

Bunların fikri neyse zikri de odur 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘millet kıraathanesi’ projesini eleştiren CHP’ye sert çıktı: Şaşırıyorum, koskoca bakıyorsun güya ana muhalefetin başı bunu kalkıp kumarhaneye benzetiyor. Niye, çünkü bunların fikri neyse zikri de odur veya zikri neyse fikri de odur. 

Ankara muhtarlarıyla Külliye’de sahurda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada ‘millet kıraathaneleri’ni eleştiren muhalefete yüklendi. 

1 NUMARA OLACAK: (Yapımı süren Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi) Kütüphanemiz, içinde yer alacak 5 milyon cilt kitabıyla, toplantı ve çalışma salonlarıyla, internetinden ikramına kadar tüm hizmetleriyle inşallah kendi alanında ülkemizin bir numarası olacak.      

ANLAMIYORLAR: Bu aralar millet kıraathanesi diye anlatıyorum ya meydanlarda. Bunu eleştiriyorlar, neye benzetiyorlar? Şaşırıyorum, koskoca bakıyorsun güya ana muhalefetin başı bunu kalkıp kumarhaneye benzetiyor. Niye, çünkü bunların fikri neyse zikri de odur veya zikri neyse fikri de odur. İskambil masalarından ömrübillah kalkmayan, okey taşlarından hiçbir zaman kurtulmayanlar buraları ona benzetir. Nasıl yapıldığını, yapılacağını ekranlarda da göstermeme rağmen anlamamakta direniyorlar. 

HER İLE YAPILACAK: Eleştirmeye başladılar. Ne eleştiriyorsun be kardeşim, sen de yap senin de olsun, bırak. Türkiye’de bütün vilayetlerimizin büyüklüğüne göre belli metrekarelerde, 100, 200, 400, 600, 800 metrekare gibi bu projeleri yapacağız ve buraları kitaplarla inşallah dolduracağız. 

EŞKIYA YETİŞİR: Kalkıp da kitaptan uzak, fikirden, düşünceden uzak, ırak, böyle bir gençlikle bir yere gidilmez. Onlarla ne olur? Onlarla eli döner bıçağıyla, silahlı PKK terör örgütünün mensupları yetişir, dağlara bol bol eşkıya, terörist yetişir. 

24 SAAT HİZMET: (Millet Kıraathaneleri Projesi) Buralar sadece kütüphane olmanın ötesinde gençlerimize ve vatandaşlarımıza ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, kaliteli vakit geçirebilecekleri mekanlar olacak. 24 saat hizmet verecek olan bu mekanlar internetiyle, ücretsiz çayıyla, kekiyle, simidiyle gerçek birer ‘okuma evi’ işlevi görecek. Çünkü ‘kıraat’ın manası bilmiyor ki kıraathanenin manasını nasıl bilsin. Kıraathane, okuma evi, okuma yeri demektir. Önce bunu öğrenin. 

BAŞLARINI EZİYORUZ: Terör örgütlerinin başlarını inlerinde eziyoruz. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde teröristlerin üstüne üstüne gidiyoruz. 

SANDIĞA SAHİP ÇIKALIM: Muhtarlarımızdan, sandıklara sahip çıkmanızı istiyoruz. Sandığa yansımayan her oy, ülkemizin geleceğinin inşasından eksilen bir tuğladır.