26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Şike kumpasına Ergenekon örnek oldu

FETÖ’nün Zaman Gazetesi’nde yaptığı şike kumpası toplantısında İlhan İşbilen’in Ergenekon’u hatırlatarak “Benim çaycım bile bir paşayı kulağından tutup getiriyor” dediği ortaya çıktı.

KEMAL GÜMÜŞ4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şike kumpasına Ergenekon örnek oldu

Şikede kumpas iddianamesinde, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in futbol takımı kurulması için işadamı İhsan Kalkavan ile yaptığı konuşma ve Zaman Gazetesi’nde yapılan  kumpas konuşmalarının detayları ortaya çıktı. İddianameye göre, İhsan Kalkavan Gülen’e, “Hocam böyle bir şey yapsak, bir alternatif takım da var. Onu ele alsak işlesek, zannediyorum bu işi üç beş sene içinde ileriye götürürüz” dedi. Gülen ise, “Araştırın, cemaate maliyetine bir bakalım” yanıtını verdi. 

PAŞAYI BİLE ÇAYCIM GETİRİR 

İddianamede, Zaman Gazetesi’nde yapılan şike kumpasına ilişkin gizli tanık Güneş’in ifadelerine de yer verildi. Güneş, İlhan İşbilen’in ‘Kamuoyu bunun bizim tarafımızdan yapıldığını söyleyecektir. Bunun önlemini almak gerekir. Biz daha önce Balyoz ve Ergenekon operasyonlarında hakimi veya savcıyı ayaklarına yollamamıza rağmen alamıyorduk. Şimdi bir paşayı benim çaycım kulağından tutup getirebiliyor “ dediğini anlattı. 

 Güneş’in şu ifadesi de dikkat çekti: “Eski Fatih Üniversitesi rektörü Şerif Ali Tekalan, “İhsan Kalkavan’a da bu hususu arz ettik. O da ‘Zamanı gelmişti. Gülen, yıllar önce bu vebali sırtıma vermişti. Ahirete bu yükle gitmem en azından’ dedi.”  

ARİF ERDEM FETO’YA 500 BİN DOLAR GÖTÜRDÜ

FETÖ içerisinde uzun yıllar sözde imamlık yapan Sait Alpsoy da ifadesinde Türk Milli Futbol Takımı’nın 2002 Dünya Şampiyonası’nda 3’üncü olmasının ardından örgüte yakın futbolcuların aldıkları teşvik priminden himmet olarak verdikleri 500 bin doları Arif Erdem’in Fetullah Gülen’e götürdüğünü söyledi.