25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sınır ötesi FETÖ’cü avı

Hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün, aralarında Akın İpek’in de bulunduğu firari 10 tepe yöneticisinin kaçtıkları ülkelerden iadesi istenecek. Bu kapsamda hazırlanan talepname ilgili ülkeye iletilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

5 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

15 Temmuz kanlı darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün yurt dışına kaçan yöneticilerini yakalamak için Türkiye atağa kalktı. Bu kapsamda firari 10 yöneticinin iadesi istenecek. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) üst düzey yöneticilerinden, eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük’ün İngiltere’de, Nejdet Başaran’ın Hollanda’da, Cemil Koca’nın Togo’da, Hamdullah Bayram Öztürk’ün Brezilya’da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara’nın ABD’de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül’ün ise Almanya’da bulundukları tespit edildi.

FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, bu belirlemeler ışığında, İpek ve Büyük’ün iadesi için İngiltere, Başaran için Hollanda, Koca için Togo, Öztürk için Brezilya, Büyükçelebi, Kurucan ve Kara için ABD, Şahinalp ve Şengül için ise Almanya adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi.İade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

İADESİ İSTENENLER 

HAMDİ AKIN İPEK: Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terörizmi finanse etmek. 

ŞAHİNANLP VE BAŞARAN: Şahinalp “Almanya”, Başaran “Hollanda” imamları. Örgütün çekirdek kadrosundalar.

CEMİL KOCA: Ankara imamı. KPSS sorularının sızdırılması davasında sanık.  Ankara’daki FETÖ okullarından sorumlu. İşadamlarından “himmet” adı altında yüklü miktarda para topladı.

TALİP BÜYÜK: Kuzey Irak ve Ortadoğu imamı. Örgütün finansmanında kilit rol oynadı.

HAMDULLAH BAYRAM ÖZTÜRK: “Molla” ve “Brezilya imamı”. 

AHMET KURUCAN: Fetullah Gülen’den sonra örgüt için lider adaylarından. Gülen’in yeğeniyle evle. “Molla” olarak faaliyet yürütüyor.

AHMET KARA: Tayin heyeti üyesi. TSK; Emniyet ve MİT’in imamları ona bağlı.

MEHMET ALİ BÜYÜKÇELEBİ: Ankara, Eskişehir ve İzmir imamlıkları yaptı. Tayin heyetinde.

MEHMET ALİ ŞENGÜL: Örgütün etkili isimlerinden. “İstişare heyeti üyesi”.