25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TBMM eski Başkanı Arınç'tan ''yeni parti'' açıklaması: AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım

TBMM eski Başkanı ve AK Partili Bülent Arınç, 'yeni parti' iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülent Arınç, 'AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım. Yeni bir partinin başarı şansı yok çünkü Türkiye şu anda 2001 şartlarında değil' ifadelerini kullandı.

TM Dijital Haber Merkezi20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TBMM eski Başkanı Arınç'tan ''yeni parti'' açıklaması: AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım
Türkiye'de bir süre öncesine kadar aktif siyasette  rol oynayan eski Meclis Başkanı Bülent Arınç Habertürk'ten Kübra Par'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.
 
"Yeni parti" iddiaları hakkında konuşan Arınç verdiği röportajda," AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım. Biz AK Parti’nin kurucusuyuz, iyi gününde de kötü gününde de bu partide olduk.Yeni bir partinin başarı şansı yok çünkü Türkiye şu anda 2001 şartlarında. Şu anda aktif siyasette değiliz ve bunun meraklısı da değiliz. Tek amacımız partimizin güçlü olması ve Türkiye’de hayırlı hizmetlerine devam etmesi. " ifadelerine yer verdi.
 
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi aktaran Arınç, "15 Temmuz’u görünce hepimiz yaptığımız yanlışların farkına varıp, Cumhurbaşkanımıza “Bundan sonra karakterim yine aynı karakterdir. AK Parti için bize görev tebliğ edilirse bunlardan kaçmayız, hiçbir unvan da istemeyiz.” dedik." sözlerine yer verdi.