27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Teröre son halka huzur

Erdoğan ile Yıldırım’ın birlikte katılacağı Diyarbakır ve Van’daki mitingler öncesi güneydoğu için verilecek yeni mesajlar üzerinde çalışma yapıldı. Buna göre, “terörle mücadeleden dönüş olmayacağı” vurgulanıp, bölgeyi kalkındıracak adımların süreceğine dikkat çekilecek.

ŞERİFE GÜZEL24 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Teröre son halka huzur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte katılacağı Diyarbakır ve Van mitingleri, Güneydoğu halkına verilecek yeni mesajların adresi olacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın, bölge halkına dönük yeni söylemleri, 1 Nisan’da yapılması planlanan Diyarbakır mitinginde dile getirilecek. Bugüne kadar yürütülen terörle mücadelenin ‘sonuna kadar’ devam etmesi ve bu konuda politika değişikliğine gidilip gidilmeyeceği konusunda netlik bekleyen bölge halkına, “Terörle mücadeleden dönüş olmayacak” güvencesi en önemli mesaj olacak. Mücadelenin, “bölge halkı”na değil, “terörist”e karşı olacağı vurgusuyla birlikte bölgenin kalkınmasına yönelik atılacak adımlara dikkat çekilecek. 

YENİ SÖYLEMLER

Diyarbakır ve Van mitingi öncesi AK Parti’de, Hükümet’in yürüttüğü Güneydoğu politikasına ve bölge halkına dönük yaklaşımına ilişkin yeni bir çalışma yapıldı. Referandum sürecinde bölge halkına verilebilecek yeni mesajlar üzerinde durulurken, bölge halkının refah ve huzurunu artıracak söylemlere dikkat çekilmesi benimsendi.

TERÖRE TAVİZ YOK 

Çözüm süreciyle bölgede estirilen barış havasının ardından terör örgütünün bölgede yaratmaya çalıştığı kaos ortamına bir daha dönülmeyeceğine yönelik garanti, bölge halkına verilecek en önemli mesaj olacak.  Bu nedenle “terörle mücadelenin süreceği” vurgusu önem taşıyacak. Terör örgütünün bölgeden sökülüp atılıncaya kadar tavizsiz şekilde, terörle ve teröristle mücadelenin süreceği vurgulanacak. Ancak, hedefin hiçbir zaman bölge halkının huzurunu bozmak olmayacağı da belirtilecek. “Mevcut durumdan geri dönüşün olmayacağı” konusu da dikkat çekilecek bir başka nokta olacak. Bölge halkının kazanımlarına dikkat çekilip, bu kazanımlardan geri dönüşün söz konusu olmayacağına işaret edilecek. Bölge insanının sorunlarının çözümü ve özellikle işsizlik, refah düzeyinin yükseltilmesi gibi konulardaki çalışmalara işaret edilecek.