8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Terörist sevici Almanya hayali Türk çete peşinde

Terör örgütleri FETÖ, PKK, DHKP/C’ye sahip çıkan, faaliyetlerine göz yuman Almanya, ‘Almanyalı Osmanlılar’ adlı spor kulubü üzerinden hayali bir suç örgütü uydurup, ülkedeki Türkleri, Türkiye’yi ve AK Partili siyasetçileri hedef aldı.

14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Terörist sevici Almanya hayali Türk çete peşinde

HABER MERKEZİ

Almanya’daki terör örgütü PKK, DHKP/C ve FETÖ’cülerin her türlü gösteri ve faaliyetine gözyuman Berlin yönetimi, sözde ‘Almanyalı Osmanlılar’ grubuna yönelik bir soruşturma üzerinden ülkedeki Türkleri, AK Partili siyasetçileri ve Türkiye’yi hedef aldı.

2’NCİ DENİZ FENERİ

 Saldırının hedefi olan isimlerden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya’nın bu tip soruşturmalarla hem Avrupa’daki Türkleri hem de Türkiye’yi baskı altında tutmaya çalıştığına dikkat çekerek “Bu, ikinci Deniz Feneri Soruşturması skandalıdır” dedi. 

Stuttgarter Nachrichten gazetesi ve Alman ikinci kanalında önceki gün yayımlanan haberde, Dietzenbach  kenttinde bulunan Osmanen Germania Boxclub (Almanyalı Osmanlılar) adlı bir boks kulübüne ‘çete’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Alman basınına göre uyuşturucu, silah ticareti, kara para aklama, şantaj, belgede sahtecilik iddialarıyla başlatılan soruşturma sırasında Almanyalı Osmanlılar kulübü üyelerinin telefonları dinlendi ve görüşmeleri takibe alındı. Yine Alman basınında teknik takibe dayandırıldığı iddia edilen ‘Şemalı’ haberlere göre, takip altındaki Almanyalı Osmanlılar grubu üyelerinin AK Partili Metin Külünk ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik ile görüştükleri, bu görüşmelerle direkt veya endirekt para yardımı alarak silahlandıkları da iddia edildi. 

BERLİN’İN 3 MESAJI

Bu haberlerden önce Kuzey Ren-Vestfalya  İçişleri Bakanı Herbert Reul tarafından hazırlanan raporda bu ülkedeki Türkler tarafından kurulan “Almanyalı Osmanlılar” adlı grubun Ankara tarafından desteklendiği de iddia edilmişti. Alman polisinin, bu ülkedeki terör örgütlerinin faaliyetlerine göz yumarken Türk STK’lara ve siyasetçileri hedef seçtiğine dikkat çeken Metin Külünk, şunları söyledi: “Almanya, bu soruşturma ile şu mesajı veriyor: Bir, Türkiye Avrupa’daki Türkler’den elini çeksin. İki, Avrupa’daki Türkler, Türklüğü unutsun. Üç, Avrupa’da Türkiye adıyla adım atmayacak ve STK kurmayacaksın. Çünkü biz Avrupa’daki Türklerin Türk ve Müslüman kimliğini koruyarak yaşadıkları ülkeye entegre olmalarını, asimile olmamalarını istiyoruz. Bu, AK Partililer üzerinden tüm Türkiye ve Türklerin hedef alındığı, ikinci Deniz Feneri Soruşturması skan- dalıdır” 

MAHREM DALGA 157 GÖZALTI  

15 Temmuz’dan beri yürütülen ‘Büyük FETÖ temizliği’nde dün Konya, Trabzon ve Antalya’da başlatılan “askeri mahrem imam” operasyonlarında aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 157 zanlı için gözaltı kararı alındı. Konya merkezli 34 ilde, örgütün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yakalama kararı çıkarılan 47’si  muvazzaf asker, 70 şüpheliden, 31’i yakalandı. Şüphelilerden 23’ünün TSK’dan ihraç edilenler olduğu öğrenildi.  

ARDIŞIK ARAMA YÖNTEMİ!

Antalya merkezli 30 ilde yapılan operasyon kapsamında 36’sı memur, 25’i subay ve astsubaylardan oluşan muvazzaf asker, 4’ü sivil, 65 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ekipleri, sabah saatlerinde 30 ilde 99 adrese eş zamanlı operasyon başlattı. 50 şüpheli gözaltanı alındı. Gözaltına alınan sivillerin memur, öğretmen, doktor ve doçent olduğu belirtildi. Şüphelilerin ByLock kullamadığı, “ardışık arama yöntemini” kullandıkları öne sürüldü. Örgüt sorumlularının örgüt üyesi memur, subay ve astsubayları haberleşmek için kendilerine ait olmayan kontörlü ya da ücretli sabit hatlı telefonlarla aradığı, her aramadan sonra da farklı numaralar çevirerek arama yapıp kapattığı iddia edildi.