23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

'Türk İslam dünyasının Muhsin Başkanı’ydı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 10’uncu yılında kabri başında anıldı.

STAR ANKARA26 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Türk İslam dünyasının Muhsin Başkanı’ydı'

Yazıcıoğlu’nun Tacettin Dergahı’nda bulunan kabrine, ailesi ve çok sayıda vatandaş gelerek dua etti. Kur’an’ı  Kerim’in okunmasından sonra Yazıcıoğlu’nın eşi  Gülefer Yazıcıoğlu “Muhsin Başkanımız büyük bir davası, fikriyatı ve hayalleri vardı. Taviz vermediği bir ülküsü ve duruşu vardı’’ diye konuştu. Yazıcıoğlu’nun ‘Haksız bir davada kalabalıklarla yürüyeceğime, haklı bir davada tek başıma yürüdüm’ sözünü hatırlatan Gülefer Yazıcıoğlu şöyle konuştu: Ardına bakmadan yürüdü ve bu yolda şehit oldu. Muhsin başkan sadece bizim ve davasına gönül verenlerin değil, tüm mazlumların Muhsin başkanıydı. Türk İslam dünyasının Muhsin Başkanı'ydı. Suçluların yargı önünde hesap vermesini bekliyoruz. 

Vatandaşlar Yavaş’ı protesto etti 

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a, vatandaşlar Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret ettiği sırada tepki gösterdi. Mansur Yavaş’ı vatandaşlar ‘’Sen buraya yakışmıyorsun’’, “Ne işi var bunun burada” diyerek protesto etti. Yavaş’ın korumaları protestocu vatandaşın üzerine yürüyerek “Sana ne lan, pislik yapma, artistlik yapma” dedi ve ağzını kapata müdahale etti. Yavaş ise, protestonun ardından ziyaretine son verdi.