11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin demokrasisinin sorgulanmasına izin veremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nin 55. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Erdoğan, 'Avrupa Birliği başta olmak üzere kimi kurum ve devletlerin 16 Nisan halk oylaması sonuçları üzerinden ülkemizin demokrasisini sorgulamasına izin veremeyiz.' dedi.

27 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Herhangi bir yerde asayiş sağlandığı zaman ilk tesis edilen kurum Adalet kurumudur. Hayatımızı idame etmemizi sağlayan diğer tüm imkanlar işler bir adalet sistemi varsa sağlıklı şekilde kullanılabilir ve sürdürülebilirliği sağlanabilir. Aksi takdirde kaos kaçınılmazdır.

SİYASİ VE EKONOMİK KURALLARI İŞLERİNE GELDİĞİ GİBİ UYGULAYANLARIN YAPTIĞI ADALETSİZLİKTİR

Siyasi ve ekonomik kuralları işlerine geldiği gibi uygulayanların adı adaletsizlik değil midir? Burada Afrika'da açlıktan ölen çocuklarla Avrupa'da obezite sorununa değinmiyorum. Adalet sistemi toplumu ve devleti bir arada tutar.

Türk milleti kendi iradesiyle bir tercih yapmıştır herkes bu tercihe saygı göstermek mecburiyetindedir. Ülkemizin ve milletimizin bekası için yaptıklarımızı anlamak istemeyenlere elbette söyleyecek sözümüz vardır.

DARBE VE MÜDAHALELERİN OLMADIĞI YENİ DÖNEME GİRDİK

Milletimiz her ne kadar bu noktada bir karar verecekse bunu demokrasi ve hukuk devletine olan bağımlılığından verecektir. Fransa OHAL'de seçime gidince ses çıkarmayanların özellikle bir darbe girişiminin ardından bizim böyle bir sürece girmemizden ötürü bizi yeniden masaya yatırıyor ve hakkımızda alınan kararları ibret vesikası olarak ortada kalacaktır. Biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Artık darbelerin müdahalelerin olmadığı yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum.