26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Deniz Feneri Derneği, Bosna Hersek'i unutmadı

Deniz Feneri Derneği kısa süre önce selden büyük zarar gören Bosna Hersek'i Ramazan Bayramı'nda unutmadı.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

3 TIR'dan oluşan 40 tonluk yardım konvoyu, önceki gün İstanbul'dan Saraybosna'ya yola çıktı.

Sel felaketinde en çok zarara uğrayan Doboy’da ve Saraybosna’nın fakir kenar mahallelerinde yaşayan 3 bin ailenin gıda ihtiyacı karşılanacak.
 
GIDA BATTANİYE VAR
Deniz Feneri Derneği, Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinde zarar görenlere ilk gün itibariyle destek sağladı. Şimdiye kadar Maglay kentinde ve köylerinde yaşayan Boşnak'lara

gıda, battaniye, temizlik malzemesi, mutfak malzemesi ve giyim yardımıyla acil destek sağlandı.

Yaşanan felaket karşısında zor günler geçiren Bosna-Hersek’te 100 ton yardım dağıtımı yapıldı.  

Şimdi Ramazan Bayramı öncesi yine Boşnak kardeşlerimize 40 ton yardım ulaştırıyoruz. 3 tırdan oluşan konvoy dün İstanbul’dan yol açıktı. Sel felaketinde en çok zarara uğrayan Doboy’da ve Saraybosna’nın fakir kenar mahallelerinde 3 bin ailenin gıda ihtiyacı karşılanacak.
 
BOSNA'NIN YANINDAYIZ
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Bosna'ya yardımı sürdüreceklerini belirterek, "Bilindiği gibi bu yıl Bosna-Hersek’te büyük bir sel felaketi yaşandı. 1 milyondan fazla kişi selden etkilendi, yüzlerce ev oturulamayacak duruma geldi. En kötüsü de ekinlerin zarar görmesiydi. Tek geçimi toprak olan insanların 1 yıllık emekleri ziyan oldu. Derneğimiz selden etkilenen bölgelerde 100 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırdı.Şimdi bayram öncesi özellikle sel felaketinin yaşandığı Doboy’da yardımlarımız dağıtılacak. Ardından da Saraybosna’nın kenar mahallelerinde yaşayan yoksul Boşnak kardeşlerimize gıda yardımı yapılacak. Biz Deniz Feneri Derneği olarak uzun süre Bosna-Hersek’te yardımlarımızı sürdüreceğiz, çünkü 16 yıldır ‘İşimiz Sadece İyilik’ hassasiyetiyle bu rahmani yolda yürüyoruz” diye konuştu.