26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İstanbul’da büyük coşku

On bir ayın sultanı ramazanın manevi iklimi ve duygu yüklü atmosferi, bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleriyle yaşanacak.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İstanbul’da büyük coşku

Sultanahmet Meydanı, Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısına ev sahipliği yapıyor. Yenikapı Sahilinde 700 bin metrekare alan üzerine kurulan 1 milyon kişi kapasiteli Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanı, Avrupa Yakasındaki ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 

YENİKAPI CIVIL CIVIL

Her gece 25 bin İstanbullunun geleneksel ramazan eğlenceleriyle buluşacağı Yenikapı Etkinlik Alanı, iftar öncesi ve iftar sonrasında söyleşilerden konserlere, yazlık sinemadan gölge oyunlarına, çocuklara yönelik sahne gösterilerinden orta oyunlarına kadar farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Yenikapı Sahili’nde özel çadır mescit kuruldu. Kadın ve erkekler için ayrı olarak oluşturulan mescitlerde 2 bin kişi teravih namazı kılabilecek.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Maltepe Sahili’nde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi, 2014 yılından bu yana Anadolu Yakasındaki ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İftar öncesinde çocuklara yönelik sahne gösterileri, orta oyunu ve tasavvuf musikisi dinletilerine sahne olan Maltepe Ramazan Etkinlik Alanında iftar sonrasında ise mehteran konserleri, sahne gösterileri ve saray tiyatroları sahne alıyor. 500 kişilik yazlık sinemada nostaljik Yeşilçam filmleri meraklılarıyla buluşuyor. 

BEYAZIT’TA KİTAP FUARI

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 36. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle Beyazıt Meydanı’nda buluşacak. 

Toplarönü namazgahı

Osmanlı Devleti’nin 4. Padişahı Yıldırım Beyazıd tarafından, İstanbul kuşatması esnasında 1396 yılında inşa edilen Anadolu Hisarı’nın yanındaki Toplarönü namazgahı, ramazan ve yaz ayları boyunca ibadet edilebilmesi amacıyla tamir edilerek törenle ibadete açıldı.