27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Elektronik sigaranın zararı var mı? Elektronik sigara ile ilgili bilinmesi gerekenler

Elektronik sigaranın zararı var mı: Elektronik sigara ile ilgili bilinmesi gerekenler. Elektronik sigara, sigarayı bırakmaya yardımcı olur mu? Elektronik sigara nedir? Elektronik sigara patlar mı?

31 Ağustos 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Elektronik sigaranın zararı var mı? Elektronik sigara ile ilgili bilinmesi gerekenler

Elektronik sigaranın zararı var mı: Elektronik sigara ile ilgili bilinmesi gerekenler. Elektronik sigara, sigarayı bırakmaya yardımcı olur mu. Elektronik sigara nedir. Elektronik sigara patlar mı.

 

Elektronik sigaralar normal sigara tiryakilerini sigarayı bıraktırmak için geliştirilmiş olan daha az zararlı ve sigara tiryakisini sigaradan uzaklaştırmak unutturmak için geliştirilimiş teknolojik üründür.

 

E-Sigara Tütün bağımlılarını içinde bulunduğu durumdan kurtarmak ve zararlarını en aza indirmek için günümüzde kullanılan en etkin yöntem olmuştur. Elektronik Sigarada duman yerine buhar vardır ve bu baharda çeşitli maddeler vardır. Bu maddeler arasında nikotinde olabilir. Ancak buhar bazlı elektronik sigaralar duman bazlı çalışmadığından zararı minimum düzeye düşürmüş ve doktorlara görede sigarayı bırakmaya yardım edebilir görüşündedirler.

 

 

Elektronik Sigaranın Zararları Nedir ?

 

 

-Elektronik sigaralar araştırmalara göre tütün sigaralarından yüzde 95 daha az zararlıdır. Fakat kişiden kişiye değişim göstererek birazda olsa zararı dokunabilir. Bu zarar alerjik olabilir ve elektronik sigara içinde bulanan maddeye alerjisi olan kimseye dokunabilir.

-Pasif içiciler için herhangi bir zararı yoktur. Buhar bazlı çalışan elektronik sigarada dışarıya verilen buharda azda olsa nikotin bulunur ancak havayla karıştığı için pasif içicilere dumanlı sigaradaki gibi bir zararı dokunmaz.Yani buhar bazlı çıkan nikotin hava ile karışarak çözünmüş olur.

-2012 yılında Atina Üniversitesinde yapılan bir çalışmada 10 dakika e-sigara kullanımının nefes alıp-verme esnasında hava yolu direncini (nefes darlığını), sigara kullanmayanlarda yüzde 182'den yüzde 206'ya, sigara kullananlarda yüzde 176'dan yüzde 220'ye çıkardığı görülmüştür.

ELEKTRONİK SİGARA PATLAR MI?

Elektronik sigara patlar mı. Bu sorunun cevabı ise aşağıda ki haberde yer alıyor

ABD’nin Colorado Springs kentinde yaşayan 29 yaşındaki Cordero Çaples, sigara içme alışkanlığından kurtulmak için başladığı elektronik sigaranın azizliğine uğradı. 

alıştığı işyerinde mola verme sırası kendisine gelen Çaples, dışarı çıkarak elektronik sigarasını içmeye başladı. Elektronik sigaranın dumanını çektiği sırada birden patlamasıyla, boynu kırılan, ön dişleri ve dudakları parçalanan Çaples, hastaneye kaldırıldı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, tedavi gördüğü hastanede omurilik ameliyatı geçiren ve durumunun şimdilik iyi olduğu bildirilen 1 çocuk babası Cordero Çaples’in tedavisini gerçekleştiren doktorlar, kendisinin ölümden döndüğünü belirtti.