20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İŞKUR TYP iş ilanları için nasıl başvuru yapılır? İŞKUR 2019 iş ilanları TYP başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR 2019 iş ilanları TYP başvuru şartları nelerdir? İŞKUR TYP iş ilanları için nasıl başvuru yapılır? İŞKUR 2019 TYP ilanları yayımlandı. 53 bin işçi ve personel bu yıl da İŞKUR TYP sayesinde 3 ila 6 ay arasında çalışma fırsatı bulabilecekler. İŞKUR’un belirlediği yerlere, güvenlik görevlisi, şoför, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, depo memuru, ambar memuru, yolcu şoförü, kaynakçı, tesisatçı, işletmeci, veri giriş personeli, çağrı merkezi personeli ve çok daha fazla kadroya personel alımı yapılacak. Ancak İŞKUR 2019 TYP alımı için belirli şartlar ve izlenecek kriterler var. Öğrenmek istediğiniz her şey haberimizin detaylarında

21 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İŞKUR TYP iş ilanları için nasıl başvuru yapılır? İŞKUR 2019 iş ilanları TYP başvuru şartları nelerdir?

 

İŞKUR 2019 yılında da işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde özellikle istihdamında zorluk çekilen işçiler için yeni iş alanları yaratmaya devam ediyor. Bu yılda 53 bin işçi ve personel alımı yapılacak İŞKUR TYP başvuru ve koşulları ilanı yayımlandı. İş arayan vatandaşları ilgi gösterdiği ilanlara başvuran adaylar 3 ile 6 ay arasından çalışma fırsatı bulabilecekler. Ancak İŞKUR 2019 TYP alımı için belirli şartlar ve izlenecek kriterler var. Peki,  İŞKUR 2019 iş ilanları TYP başvuru şartları nelerdir? İŞKUR TYP iş ilanları için nasıl başvuru yapılır? İşte haberimizin detayları…

 
Binlerce kişilik personel alımlarının yapıldığı toplum yararına program kapsamında, yeni işçi ve personel alımları yapılmaya devam ediliyor. İŞKUR üzerinden başvuruları alınan TYP iş ilanlarıyla, kamu kurumları ve bağlı kuruluşlarının geçici süreli personel veya işçi ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Bu ilanlara başvuru yapan kişiler genellikle 3 veya 6 ay olarak görev alıyorlar ve kurum tarafından yeni typ kadrolarına başvuruları istenebiliyor, iş teklifleri gerçekleştirilebiliyor. TYP alımlarıyla alakalı güncel ilanlara ve bilinmesi gerekenlere aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
 

MEMUR ALIMI İÇİN TIKLAYNIZ

 
 
 
İŞKUR HANGİ KADROLARA MEMUR ALIMI YAPACAK?
 
 
 
Güvenlik görevlisi, şoför, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, depo memuru, ambar memuru, yolcu şoförü, kaynakçı, tesisatçı, işletmeci, veri giriş personeli, çağrı merkezi personeli ve çok daha fazla kadroya personel alımı yapılmaktadır…
 
 

 
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
 
İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor.
 
İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor.
 
Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.
 
 
 
KATILIMCILAR NASIL SEÇİLMEKTEDİR?
 
 
Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.
 
 
Noter kurası yöntemi,
 
 
Liste yöntemi,
 
 
Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.
 
 
İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.
 
 
Kadınlar,
 
 
35 yaş üstü bireyler,
 
 
Engelliler,
 
 
Eski hükümlüler,
 
 
Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,
 
 
TYP’nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz.
 
 
2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ ve ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde de düzenlemeler getirilmiştir.
 
 
 
BAŞVURU ŞARTLARI
 
 
TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir. Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç), Öte yandan adayların yukarıda verilen illerde ikamet ediyor olması gerekmektedir.
 
TYP ilanlarına başvuru yapmak isteyen adayların; emekli-malul aylığı gibi aylıklardan almıyor olmaları, sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmıyor olmaları, açıköğretim fakülteleri dışında herhangi bir eğitim kurumunda eğitim almıyor olmaları gerekmektedir. İŞKUR üzerinden yayımlanan typ ilanlarına başvurular yine İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen adayların üye profillerinin olması gerekmektedir. Üye profili olmayan adayların başvuruları değerlendirme sürecine dahil edilemeyecektir.
 
 
TYP BAŞVURU ŞEKLİ
 
 
TYP ilanlarına başvuru yapmak için aşağıdaki yolları izleyin. 1. Aşağıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. https://esube.iskur.gov.tr/ 2. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları takip edin ve TYP başvuru sayfasına gidin.
 
TYP kapsamında yayımlanan sınavsız işçi alımı için 680 kişilik kadro bulunmaktadır. bu ilanlara işçi alımı typ bölümü üzerinden ulaşılabilir. Açık iş ilanları typ sorgulama bölümünden, güncel typ ilanlarına erişebilirsiniz. Bahsi geçen typ ilanlarının numaraları ise aşağıdaki gibidir:
 
 
 
274208 Esenler Belediye Başkanlığı, 275220 Kadıköy Sağlık Bakanlığı İstanbul Erenköy Ruh Sağlığı Hastanesi, 275216 Sarıyer Abdullah Mermerci PMYO Müdürlüğü, 274308 Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 274008 Gaziantep Ailve Sosyal Politikalar Şehitkamil İl Müdürlüğü, 275309 Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 275219 Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanlığı şeklindedir.
 
 
İŞKUR TYP NEDİR?
 
İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.