26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

MHRS randevu alma ekranı! Merkezi randevu sistemine giriş

MHRS ( Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS ile telefon ya da internet üzerinden hastane ve aile hekiminden randevu alabilirsiniz. Bu sistem insanların hayatını kolaylaştıracak en önemli uygulamalardan biri. Bu sistem sayesinde uzun süre kuyruk bekleyerek hastanelerde randevu alma durumu sona erdi. Online olarak kolayca randevu alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. MHRS, istediğiniz hastaneden ve bölümden rahatlıkla ve kısa sürede randevu almanızı sağlıyor. Tercih ettiğiniz doktor da dahil seçim yapabileceğiniz. Merkezi hastane randevu alma sistemi doktor işlerinizi rahat halletmenizi sağlar. Bu sistem ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

17 Ekim 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
MHRS randevu alma ekranı! Merkezi randevu sistemine giriş

MHRS hastane randevu alma sistemi insanların hayatını kolaylaştıracak en önemli uygulamalardan biri. Ülkemizde gün geçtikçe bu sistemi kullanan sayısı artıyor. Teknolojinin hızına bağlı olarak ülkemizde sağlık alanında çok önemli yenilikler yapılmıştır. Gelişen ve de gelişmeye devam eden teknoloji ile birçok alanda yenilikler yapılmaya devam edilmektedir. Vatandaşlar açısından en önemli yenilik tabii ki de sağlık alanıdır. Çünkü sağlık alanı çok önemli ve de üstüne düşülmesi gereken konulardan bir tanesidir. MHRS hastane randevu alma sistemi sayesinde hem gitmek istediğiniz hastaeyi, bölümü ve saati hem de dilediğiniz hekimi seçme şansınız oluyor.Teknolojinin ilerlemesi ile online işlemler hızla yayılmıştır. Online işlemler sayesinde vatandaşların hayatları kolay bir şekil almıştır. ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

 

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

ALO182 aranarak;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır.

ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

 

Web'den;

Vatandaşlar, ALO182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir.

Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine basarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.

 

MHRS ONLİNE RANDEVU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLA

 

 

E-Devlet sistemi üzerinden de yapılmakta olan hastane randevu alma işlemi çok kolay bir işlem ile tamamlanabilmektedir. E-Devlet sistemini bildiğiniz üzere şifreli bir sistemdir. E- Devlet şifreniz olmadan E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmanız mümkün değildir. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E-Devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine giderek talepte bulunabilirsiniz. E-Devlet şifresi talebinde bulunur iken T.C. kimlik kartımızı da yanımızda bulundurmamız gerekir. E-Devlet şifresi ücretlidir. 2 TL işlem ücreti vererek şifreye sahip olabilirsiniz. E-Devlet sistemi internet aracılığı ile açabilirsiniz. Sistem sayfası açıldıktan sonra MHRS hastane randevu alma işlemi için sistem üzerinden sekme açınız. Bu sekmede sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyecektir. Kimlik doğrulama işleminizi yaparken almış olduğunuz E-Devlet şifresi ve de T.C. kimlik numaranız ile işlem yapınız. Kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra çok kolay ve pratik bir şekilde MHRS hastane randevu alam işleminizi yapabilirsiniz. Böylece çok fazla vakit kaybı yaşamadan seçmiş olduğunuz hastane ile dilediğiniz hekimden muayene olabilirsiniz üstelik sizlerin seçtiği saat ve tarih içerisinde muayene gününüzü ayarlayabilirsiniz.