23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Muz kabuğunun 7 faydası

Muz kabuğu, muz meyvesini sarıp sarmalayan ve doğal olarak organik yapıda bulunan bir kabuktur. Muz meyvesi tüketildikten sonra, neredeyse tüm insanlar, muz kabuğunu çöpe atmaktadır. Ancak, kendisi kadar kabuğu da çok şifalı olan bu meyveden, içindeki vitaminlerin dahili olarak alınmasının ardından, kabuğundan olmak üzere de çeşitli şekillerde faydalanabilmektedir...

25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Muz kabuğunun 7 faydası
Muz kabuğunun faydaları
 
Dişlerinizi beyazlatır. Muz kabuğu dişlerinizi en az pahalı ticari ürünler kadar beyazlatabilir.
 
Aknelerden kurtulun. Cildinizi her akşam muz kabuğu ile ovmak ve sabaha kadar bekletmek, akne işaretlerini azaltacaktır.
 
Kırışıklıkları önleyin, baş ağrılarınızdan kurtulun. Akneler için önerilen tekniği kullanarak göz çevresi, dudakların üzeri ve ense bölgesi gibi kırışıklıklara yatkın bölgelere masaj yaparak muz kabuğunun sıkılaştırıcı etkisinden faydalananın.
 
Siğillerinizi tedavi edin. Olgun bir muzun kabuğunu kullanarak siğili dairesel hareketlerle güzelce ovun. Küçük bir parça muz kabuğunu siğilin üzerine bantlayın ve geceyi bu şekilde geçirin.
 
Yanık acılarınızı dindirin, kaşıntılarınızdan kurtulun. Yanık bölgeyi soğuk su ile iyice yıkadıktan sonra muz kabuğunun etli tarafını kullanarak yanığı sakinleştirin ve tedavi edin.
 
Hemoroidinizi iyileştirin. Olgun bir muzun kabuğunu soyun. Kabuğu aşağıdan yukarıya doğru soyun ki kabuk üzerinde yapışkan, etli kısımdan mümkün olduğunca kalsın.
 
Ayrıca bunların yanında Dr. Ender Saraç muz kabuğu ile yapılan tariflerin hızlı kilo vermeye yardımcı olduğunu belirtti. İşte o tarif;
 
Tarif 1: 
Muzu kabuklarıyla beraber 10 dk boyunca kaynatın.  Süzün ve suyun içerisine bal ve tarçın katarak her gece uyumadan önce tüketin. Yağların hızlı bir şekilde yakılmasına yardımcı olacaktır.
 
Tarif 2:
Yeşil muzu 15 dk boyunca kaynatın.  Aç karnına suyunu ve meyvesini tüketin.  Bu karışımları düzenli olarak uygulamak tok kalmanızı sağlayarak kısa sürede kilo vermenizi sağlayacaktır.
 
Muz çocukların ve bebeklerin fazlasıyla tükettiği meyveler arasında yer alır. Üstelik yetişkinlerde tok tutması açısından ara öğünlerde muz tüketirler.  Muzun kendisi olduğu kadar kabuğu da oldukça faydalıdır.  Muzun kabuğunda kendi meyvesinden daha fazla lif ve potasyum bulunmaktadır. 
 
Dr Ender Saraç,  muz kabuğun aynı zamanda zayıflatmakla kalmadığını, mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olarak, diyette ki yaşanan o psikolojik bozukluğun önüne geçtiğini belirtiyor.